Citymove umí sloučit některé druhy dopravy do jedné aplikace

Citymove umí sloučit některé druhy dopravy do jedné aplikace
  • Za aplikací stojí Škoda Auto DigiLab
  • Umí propojit pražské MHD, bikesharing Freebike a Liftago
  • Nově přes aplikaci můžete platit i parkovaní vašeho auta v Praze

Znáte aplikaci Citymove? Pokud ne, možná byste si ji měli vyzkoušet. Pochází z dílny Škody Auto DigiLab a ve stručnosti sdružuje několik dopravních aplikací do jedné. Možná to znáte, kvůli městské hromadné dopravě v Praze využíváte jednu aplikaci, na oblíbený carsharing zase jinou a když si chcete půjčit koloběžku Lime, tak zase jinou. A právě to Citymove řeší.

K čemu je dobrá aplikace Citymove?

Citymove sdružuje bikesharing Freebike, taxislužbu Liftago, vyhledává vám nejbližší stanice městské hromadné dopravy a nově vám umožní také vyhledat parkovací místo a zaplatit za něj. Pomocí aplikace si můžete také zakoupit jízdenky na MHD. Prvně je potřeba si propojit s aplikací všechny účty, tedy vás účet v aplikaci Liftago, Freebike a také platební kartu, ze které se vám bude platit parkování. Do aplikace si rovnou uložíte i SPZ vašeho auta, abyste ji nemuseli opakovaně zadávat.

Aplikace má jednoduchý design, je kompletně v češtině a k dispozici je jak pro iOS tak Android. Vše funguje tak, že jen zadáte, kam chcete vyrazit. Aplikace vám najde hned několik spojů. Tím prvním je využití služby Liftago a druhý způsob představuje využití městské hromadné dopravy. Hned na stránce možných spojů vidíte i předpokládaný čas vaší cesty a cenu. Příjemné je, že všechny vaše cesty se sdružují v záložce moje aktivita. Pokud jste aplikaci Citymove neznali, doporučujeme ji vyzkoušet. Třeba se vám bude hodit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze