Díky aplikaci Citymove od Škoda Auto se vás městské zácpy již netýkají

2
Díky aplikaci Citymove od Škoda Auto se vás městské zácpy již netýkají
Fotografie: Škoda Auto Digilab
  • Chytrá aplikace umožňuje hledání ideálních tras i těch nejlepších dopravních prostředků
  • Je zcela zdarma pro iOS a brzy také pro Android
  • Její funkce Škoda plánuje rozšiřovat

Chytrá mobilní aplikace pomůže s vyhledáváním parkovacího místa, vypočítá nejvýhodnější trasu a dokonce si skrze ni bude možné rezervovat vůz. Zkrátka ideální appka pro všechny, kteří se pohybují dennodenně ve velkých městech.

Aplikace Citymove

Přeplněné ulice a parkovací domy jsou častým problémem řidičů, kteří hledají vhodné místo na zaparkování. To samé platí o zácpách, semaforech a věčném čekaní. Tomu by však již brzy mohl být konec. Díky nové aplikaci Citymove se můžete rozhodnout, zda má ten den vůbec smysl nastupovat do automobilu.

Aplikace vám totiž přesně poví, zda není lepší jet MHD, použít sdílené kolo, taxi, nebo si zarezervovat některý z dopravních prostředků k pronájmu ve vašem okolí. Jediným ťuknutím na displej telefonu si můžete zarezervovat a zaplatit vhodné dopravní prostředky, a mít tak tu nejlepší trasu.

Aplikace je již nyní ke stažení zcela zdarma. Pro začátek spolupracuje s Dopravním podnikem hlavního města Prahy, tedy najde vám metro, autobusy, tramvaje i přívoz. Dále se do projektu zapojila služba na sdílení elektrokol Freebike a také služba spolujízdy Liftago. Škoda Auto pracuje na integraci i dalších služeb.

Andre Wehner, Chief Digital Officer Škoda Auto k aplikaci říká: „Škoda Auto svou nabídku nových chytrých služeb mobility důsledně rozšiřuje. Citymove mnoha lidem poprvé umožní zvolit si pro každou trasu ve městě vždy tu nejlepší možnost přepravy. Uživatelé této aplikace mají rozmanitou nabídku městské mobility doslova ve svých rukou.“

Aplikace je k dispozici pro zařízení iOS a již brzy i pro Android. Uživatel pro objednání služeb potřebuje pouze jeden účet. Elektrokola se hradí přímo přes uloženou kreditní kartu, jízdy vozem, taxíkem a SMS jízdenky budou přičítány k účtu za telefon.

S novou aplikací plánuje Škoda Auto ještě více upevnit svou pozici poskytovatele integrovaných služeb mobility, a to i pro řidiče, kteří nevlastní vůz značky Škoda.

Diskuze ke článku
Lukas
Akorát funguje pouze v Praze. :D takže 90% lidí je úplně k ničemu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze