Škoda Auto dodá 131 elektromobilů Enyaq iV pro potřeby Komerční banky

2
Škoda Auto dodá 131 elektromobilů Enyaq iV pro potřeby Komerční banky
Fotografie: Martin Pultzner, fDrive.cz
  • Vozový park Komerční banky zezelená, postupně se rozšíří o 131 elektromobilů Škoda Enyaq iV
  • Komerční banka se zapojí i do výstavby dobíjecích stanic

Společnost Škoda Auto dodá ve 2 etapách celkem 131 elektromobilů Enyaq iV Komerční bance. Budou sloužit jako služební vozidla zaměstnanců, kteří je mohou využívat nejen pro pracovní účely. Současně s tímto krokem se peněžní ústav rozhodl vybudovat 170 nových dobíjecích stanic v Praze a ostatních regionech.


Vozy Škoda Enyaq iV s kapacitou baterie 62 kWh budou distribuovány ve dvou etapách s přihlédnutím k dohodnutému plánu obměny vozového parku KB a rychlosti instalace dobíjecích stanic. Na většině míst s dobíjecí stanicí pak bude navíc instalován také systém chytrého dobíjení s řízeným výkonem. K samotnému zapůjčení elektromobilů Škoda Enyaq iV bude zaměstnancům banky sloužit rezervační systém, přičemž všechna vozidla budou vybavena GPS jednotkou s mobilní aplikací pro rezervaci s bezklíčovým přístupem. Předností rezervačního systému je přidělování vozů v návaznosti na nabití baterie, délce jízdy a dalších faktorech. „Udržitelnost a s ní spojená elektromobilita je součástí budoucnosti. Jsme rádi, že se Komerční banka chopila příležitosti a v této oblasti udělala velký krok kupředu,“ říká Jiří Maláček, vedoucí českého zastoupení automobilky Škoda Auto. „Zároveň si velice ceníme toho, že jsme uspěli v prvním obdobně rozsáhlém flotilovém tendru privátního sektoru v České republice a děkujeme za důvěru. Všem uživatelům našich vozů v Komerční bance přeji mnoho příjemně strávených kilometrů v naší elektrické vlajkové lodi,“ dodává Jiří Maláček.

Postupným přechodem na elektromobilitu a závazkem vybudování 170 nových dobíjecích stanic Komerční banka dokazuje, že to s ochranou životního prostředí myslí vážně. „Podstatou naší strategie je dívat se do budoucna. Téma udržitelnosti a s ním spojené snižování uhlíkových emisí bereme v KB vážně a postupně ho promítáme do všech oblastí našeho podnikání. Po řadě úspěšně fungujících projektů na podporu snížení spotřeby energie či materiálu v kancelářích a na pobočkách tak nyní nastal ideální čas věnovat pozornost ekologičtější dopravě našich zaměstnanců,“ říká Jan Juchelka, CEO Komerční banky.

Škoda ENYAQ iV – první jízdní dojmy

Škoda Enyaq (2020) 60 iV

Rozměry4 649 × 1 879 × 1 616 mm, 1 998 kg
Výkon132 kW
Baterie62 kWh, CCS Combo, Mennekes
Dojezd (WLTP)404 km
Diskuze ke článku
Radovan Burkovič
Radovan Burkovič
Ta potvora má 2 tuny. Žere i trávu u cesty,. 62 kWh baterka bude jen pro zlost. Zvláště ve městech, kudy vedou 4proudovky, tedy fakticky všech 14 krajských. Jakmile se rozjede přes 80, už to bude ubírat řádně dojezd. Takže 390 km snad po městě. Tady se šetřilo na nesprávném místě. Pokud se nebude poctivě dobíjet a vyjíždět každé ráno s plnou.
Alex Ander
Alex Ander
Toho masoveho nasazeni v Cesku se ponekud obavam. Uz tak tech rozumne rychlych nabijecek neni moc k videni prazdnych… Ten "zavazek" bych bral jako zavazek developera ozelenit okoli novostavby. V lepsim pripade pribyde desetina anebo tim mysleli firemni garaze…

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze