Designové skici poodhalují nádhernou Škodu Enyaq Coupé iV

Designové skici poodhalují nádhernou Škodu Enyaq Coupé iV
Fotografie: Škoda Auto
  • Jsou vidět mírně se svažující linie střechy a zadní dveře s ostře lomenou hranou
  • Vůz nabídne sportovní design předního nárazníku a boční prahy v barvě karoserie
  • Světová premiéra modelu Enyaq Coupé iV proběhne 31. ledna 2022 v Praze

Škoda Auto poodhaluje oficiálními designovými skicami nový vůz Škoda Enyaq Coupé iV. Karosářská varianta kupé čistě elektrického vozu Enyaq iV s emocionálnějším vzhledem umožňuje díky vynikající aerodynamice ještě vyšší dojezd než varianta SUV. Skici ukazují mírně se svažující linii střechy, záď s ostře lomenou hranou a boční prahy v barvě karoserie. Světová premiéra modelu Enyaq Coupé iV se uskuteční 31. ledna 2022 v Praze.


Novým modelem Enyaq Coupé iV rozšiřuje značka Škoda svou první čistě elektrickou modelovou řadu na bázi modulární platformy pro elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen o mimořádně emocionální variantu. Boční prahy lakované v barvě karoserie a velká kola umocňují dynamický vzhled nového čtyřdveřového vrcholného modelu. Přepracovaná linie střechy pak přidává vozu Enyaq Coupé iV na eleganci. Od B-sloupku se střecha mírně svažuje směrem dozadu a plynule přechází do pátých dveří. Pohled zezadu definuje nápis Škoda pod ostře lomenou hranou a zadní světla s pro značku typickým tvarem písmene C.

Příď vozu Enyaq Coupé iV charakterizuje velká a výrazná maska a úzké ostře řezané přední světlomety, které zvýrazňují šířku vozu. Skica rovněž ukazuje výrazný sportovní design předního nárazníku. Nová Škoda Enyaq Coupé iV se veřejnosti poprvé představí v digitální podobě dne 31. ledna 2022 v Praze.

Projeli jsme prototyp Škoda Enyaq Coupé iV a víme jak vypadá pod kamufláží

Škoda Enyaq Coupé iV (2021) 60 iV

Rozměry4 653 × 1 879 × 1 621 mm, 2 001 kg
Výkon132 kW
Baterie62 kWh
Dojezd (WLTP)? km
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze