Siemens představil akumulátory pro nabíjení elektrických vozidel

Siemens představil akumulátory pro nabíjení elektrických vozidel
  • Akumulátory minimalizují nároky na distribuční a lokální sít
  • Zaručují kvalitní a stabilní tok elektrické energie s účinností kolem 85 %

V městském provozu využívají elektromobily k nabíjení především nízkovýkonové dobíjecí terminály. S rostoucím počtem elektromobilů se nevyhneme požadavkům na pokrytí výkonových špiček v lokalitách se zvýšeným počtem parkovacích míst. Bude se jednat zejména o developerská a obchodní centra. Stejně tak bude budovaná infrastruktura rychlonabíjecích stanic stále více narážet na omezenou kapacitu distribuční soustavy v místech připojení. V jihočeských Mydlovarech právě jedno takové uložiště vzniká.

Bateriové uložiště Mydlovary

Vhodným řešením, jak minimalizovat nároky na distribuční a lokální sítě, je instalace akumulačního systému, ideálně v kombinaci s obnovitelnými zdroji energie, které prohlubují ekologický význam elektromobilů. Společnost Siemens takový systém nabízí. Umožnuje využití různých typů baterií ve spojení s OZE. Jedná se o modulární systém s výkonem od 30 kW do výkonu jednotek megawatt. Zařízení se zpravidla dodává v kontejnerovém provedení. Kontejnery jsou podle potřeb použitých technologií vybaveny klimatizací, elektroinstalací a zařízením pro požární bezpečnost podle místních požadavků. Kontejnerové řešení také usnadňuje dopravu na staveniště a minimalizuje montážní práce v místě realizace.

Akumulační technologie Siemens využívají globální zázemí společnosti Fluence. Jedná se o společný podnik Siemens AG a americké firmy AES. Fluence se zaměřuje na trh skladování elektřiny a kombinuje know-how obou společností. Ke dnešnímu dni Fluence získal zakázky na 70 projektů bateriových úložišť o celkové velikosti více než 600 MW, což tvoří 1/5 celkového světového instalovaného výkonu těchto řešení. Tato kapacita zahrnuje i výstavbu největšího Li-Ion úložiště na světě v Alamitos poblíž kalifornského San Diega se specifikacemi 100 MW / 400 MWh.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze