Siemens ukázal systém pro správu nabíjecích stanic

Siemens ukázal systém pro správu nabíjecích stanic
  • Jde o otevřenou platformu, která se zaměřuje na správu nabíjecí infrastruktury
  • Služba se jmenuje E-Car Operation Center a umožňuje i správu přes webové rozhraní

O víkendu probíhal v pražských Letňanech veletrh e-SALON, kde měla svůj stánek i společnost Siemens. Na e-SALONu zmíněná společnost představila E-Car Operation Center (E-Car OC), systém pro správu nabíjecí infrastruktury. Mezi klíčové vlastnosti systému patří otevřenost, komunikace v reálném čase, dálkové řízení a možnost využívat nabíječky různých provozovatelů, tzv. roaming. E-Car OC představuje, spolu s nabíjecími stanicemi, zařízeními pro akumulaci elektrické energie Siestorage a technologiemi pro budování energetické infrastruktury, klíčový prvek komplexního řešení Siemens pro elektromobilitu.

Siemens E-Car OC je otevřená platforma zaměřená na správu nabíjecí infrastruktury v reálném čase, která řeší všechny požadavky – od řízení nabíjecí jednotky až po celkovou správu u zákazníka. Systém může být použit jakoukoliv společností zapojenou do procesů souvisejících s elektromobilitou, jako jsou poskytovatelé nabíjecích služeb, provozovatelé nabíjecích stanic, operátoři na volném trhu s energiemi a distributoři elektrické energie, samosprávy, dopravní společnosti a výrobci automobilů. E-car OC mohou využívat i koncoví uživatelé.

Nabíjecí stanice PRE v pražských Holešovicích

E-Car OC umožňuje správu přes webové rozhraní nebo přes aplikaci v chytrém telefonu. Mezi důležité vlastnosti patři otevřenost. E-Car OC podporuje různé druhy nabíjecích jednotek napříč výrobci. Stanice mohou být s E-Car OC propojeny a odesílat nebo přijímat informace v reálném čase. Dá se vzdáleně také zarezervovat nebo poslat jiné informace přímo do nabíjecí jednotky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze