Sháníte kancelář? Nissan má pro vás řešení

Sháníte kancelář? Nissan má pro vás řešení
  • Kancelář na čtyřech kolech, to je Nissan e-NV200 WORKSPACe
  • Automobil nabízí vše, co v kanceláří můžete potřebovat

Většina fanoušků elektromobility zná Test Nissan Leaf – Tichý měšťan, ale ne každý už ví o modelu e-NV200 od stejného výrobce. Tento elektrický pracant přichází v nové, zajímavé přestavbě – chce se stát vaší mobilní kanceláří.

Nissan ve spolupráci s designovou dílnou Studio Hardie proměnil elektrickou dodávku e-NV200 v první pojízdnou, plně elektrickou kancelář. Nový název zní e-NV200 WORKSPACe. K dispozici je zázemí v podobě výklopného stolu, počítače s dotykovou obrazovkou, připojení k internetu nebo osvětlení LED, které můžete ovládat přes váš chytrý telefon. Nechybí ani audiosystém s rozhraním Bluetooth, minichladnička a kávovar. Výčet je to opravdu bohatý.

Nissan e-NV200 WORKSPACe chce ukázat, jak by mohla vypadat práce v budoucnu. Už dnes se klade velký důraz na flexibilitu a sdílení pracovních míst, čehož chce Nissan také využít.

V roce 2015 se podle informací zvýšil počet co-workingových kanceláří o 36 procent. Jen pro představu: průměrný zaměstnanec v Německu utratí měsíčně za dojíždění 110 euro (2 900 Kč), kancelář ve Frankfurtu stojí ročně 444 euro (12 tisíc Kč) za metr čtvereční a v příštím roce se očekává růst o 2,1 procenta.

Gareth Dunsmore, ředitel divize elektromobilů ve společnosti Nissan Europe, uvádí: „Nissan e-NV200 je již nyní chytrým a udržitelným přepravním řešením pro progresivní firmy, takže představuje ideální základnu pro použití jako mobilní pracoviště. E-NV200 WORKSPACe posouvá důmyslnost naší stoprocentní elektrické dodávky o krok dále. S využitím designérských zkušeností Studia Hardie – proslulého svým inovativním ekologickým přístupem – byl model e-NV200 přetvořen do podoby inovativní, bezemisní mobilní kanceláře.“

Dunsmore pokračuje: „Vzhledem k vysokým cenám nemovitostí v našich velkoměstech a potřebě moderních profesionálů být ještě více mobilní budou muset firmy uvažovat chytře a zamyslet se nad tím, jak bude vypadat pracoviště budoucnosti. Trend sdílených pracovišť a práce na dálku je na vzestupu – není proto nijak odtažitá představa budoucnosti, kdy se naše vozidla stanou k síti připojenými, energeticky účinnými mobilními pracovišti. A projekt e-NV200 WORKSPACe by pak přestal být pouhým konceptem.“

Nissan e-NV200 ve svých útrobách ukrývá, stejně jako slabší Test Nissan Leaf – Tichý měšťan, 24kWh baterie, které mu stačí na papírový dojezd 170 kilometrů. Nabíjení přes rychlonabíjecí standard CHAdeMO je otázkou 30 minut. Výkon činí 109 koní a k dispozici je pro vás, dle typu karoserie, až 4 200 litrů přepravního prostoru.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze