A nejprodávanější elektrickou dodávkou v Evropě se stává...

1
A nejprodávanější elektrickou dodávkou v Evropě se stává...
  • ...Nissan e-NV200, tedy sourozenec Leafu, který zase kraluje prodejům elektrických osobních aut
  • Nejprodávanější dodávkou byla hned v 17 zemích Evropy
  • Konkurence mezi elektrickými dodávkami není veliká

Koupit dnes elektromobil není žádný problém. Modelů sice není tolik jako těch spalovacích, ale rozhodně je z čeho vybírat. Ovšem na poli užitkových vozů s elektrickým pohonem už to není dvakrát růžové. Na našem trhu najdete jen Peugeot Partner Electric a Nissan e-NV200.

I díky malé konkurenci se tak japonský pracant v Evropě stal nejprodávanější elektrickou dodávkou za uplynulý rok. První příčka mu patřila hned v 17 zemích Evropy. Celkově se jeho prodeje navýšily o 7 procent. Největší odbyt má e-NV200 ve Spojeném království, Norsku a Francii.

Ředitel divize elektromobilů Nissan Europe Gareth Dunsmore uvádí: „S tím, jak stále více firem obrací pozornost ke snižování své uhlíkové stopy, se potřeba najít řešení přepravy s nulovými emisemi stává důležitější než kdy dříve. Prostřednictvím vize Inteligentní mobility Nissan pracujeme na realizaci udržitelné budoucnosti. Naše dodávka e-NV200 do této vize dokonale zapadá a zároveň naplňuje širokou řadu potřeb zákazníků.“

Tento elektrický pracant má své kouzlo, ale rozhodně není pro každého. Pokud nad ním uvažujete, pak vám rozhodování možná ulehčí záruka pěti let nebo ujetí 100 tisíc kilometrů.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Peppa
Konkurence mezi elektrickými dodávkami není prakticky žádná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze