Pošta bude testovat doručování zásilek elektromobilem

Pošta bude testovat doručování zásilek elektromobilem
  • Zapůjčení vozidel poskytne Skupina ČEZ v rámci projektu Elektromobilita
  • Národní podnik bude mít dispozici hned dvojici vozů

Do projektu skupiny ČEZ s názvem Elektromobilita se zapojí další významný hráč, a sice Česká pošta, která bude zapůjčenými elektromobily doručovat balíky a dopisy. Půjde o dva vozy, přesněji o Nissan e-NV200 a Peugeot Partner Electric.

Nissan e-NV200

„Česká pošta má jeden z největších firemních vozových parků v České republice. Jejich provoz představuje značnou nákladovou položku v rozpočtu Pošty. Proto hledáme alternativy, které by byly z hlediska provozu levnější. Elektromobily jsou jednou z možností, jak snížit náklady na doručování našim zákazníkům. I proto jsme se zapojili do testování dvou automobilů v rámci programu společnosti ČEZ,“ řekl při předávání vozů Aleš Pospíšil, ředitel divize správy majetku České pošty.

„Jsme rádi, že elektromobily vyzkouší právě celostátně působící Česká pošta. Ve využívání a propagaci elektromobility tak jde příkladem dalším subjektům z oblasti infrastrukturních služeb, které patří mezi typické uživatele této formy čisté dopravy,“ uvedl Tomáš Chmelík, manažer útvaru čistých technologií ČEZ.

Technické parametry Nissan e-NV200 (2014) VAN

Kompletní specifikace
KonstrukceMPV, 4 560 × 1 755 × 1 858 mm, 2 220 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon80 kW, 109 koní, točivý moment: 254 Nm0
Baterie24 kWh
Nabíjeníkonektory: CHAdeMO, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 16,5 kWh / 100 km, dojezd: 170 km
Cena od871 200 Kč

Na našem území jezdí momentálně okolo 900 elektromobilů, z toho čtyřicet vozů má ve flotile projekt Elektromobility ČEZ. Do konce letošního roku by se na našem území mělo pohybovat okolo 1 500 vozidel s pohonem na elektřinu.

Zdroj: ceskaposta.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze