Scania rozšiřuje repertoár autobusů s alternativním pohonem

Scania rozšiřuje repertoár autobusů s alternativním pohonem
  •  Scania Low Decker je k dispozici s pohonem na CNG i LNG a v různé úrovni elektrifikace
  • S elektrobusy experimentuje také město Praha
  • Nejdále je Hradec Králové, který nedávno podepsal rekordní zakázku na dodávku elektrobusů

Autobus, to už dnes není jen naftový motor, ačkoli jich je stále většina. Čím dal častěji se ke slovu hlásí pohon na CNG, LNG i elektřina. Svůj elektrifikovaný repertoár posiluje Scania hybridním model Interlink Low Decker. Scania Low Decker nyní můžete pořídit s pohonem na naftu, bionaftu, CNG, etanol a nově také s hybridním pohonem.

„Zrychlující se růst obyvatel ve světě spočívá zejména v prudkém osídlování příměstských oblastí než center měst. To znamená delší dojíždění do práce a trojnásobě větší spotřebu paliva. Proto se musíme víc soustředit na nalezení nefosilních alternativ pro toto cestování,“ říká Karin Rådströmová, vedoucí oddělení autobusů společnosti Scania.

„Společnost Scania má nejširší repertoár s nejširším výběrem alternativních paliv na trhu,“ dodává Rådströmová. „Společnost Scania poskytuje zákazníkům vynikající svobodu volby, aby s udrženou celkovou provozní ekonomikou uskutečnila nezbytný posun k udržitelnějším službám osobní dopravy.“

S elektrobusy už experimentuje i Dopravní podnik města Praha. A nejen s elektrobusy. Zmínit můžeme i „trolejbus“, který v Praze znovu jezdí po 45leté pauze, nebo spoustu autobusů, které jezdí na CNG. Zdaleka nejdále je nejspíše Hradec Králové, který v posledních měsících podepsal několik kontraktů ohledně nákupu elektrobusů. V běžném provozu se elektrobusy můžete svézt také v Třinci.

Zdroj: scania.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze