Nudíte se? Kupte si trolejbus! Jeden zajímavý je na prodej za hubičku

Nudíte se? Kupte si trolejbus! Jeden zajímavý je na prodej za hubičku
Fotografie: Dopravní podnik města Pardubic
  • Pardubice byly posledním městem, kde jezdily trolejbusy Škoda 14 Tr
  • Před rokem oficiálně přestaly jezdit, ale jeden v dopravním podniku zbyl
  • Je nyní na prodej a cena není nijak vysoká

Přibližně před rokem jsme psali o tom, že legendární trolejbusy Škoda 14 Tr (které známe z mnoha českých měst, ale jezdily i v USA) skončily. V nejčerstvější paměti je máme z Pardubic, které jsou neoficiálním centrem trolejbusové nostalgie v Česku. Tam tyto trolejbusy jezdily naposledy a právě poslední z nich je nyní na prodej. Takže pokud máte dost místa na zahradě nebo obří garáž, můžete mít zajímavý exponát „za hubičku“. Tedy, pokud budete mít štěstí.

Éra trolejbusů typu 14Tr trvala v Pardubicích déle než 40 let. První kus byl dodán v lednu roku 1983, jako poslední vyjel na linku vůz číslo 345 v červnu roku 2023. A právě tento poslední vůz nyní nabízíme k prodeji, kdo by měl o posledního mohykána zájem, více se dozví na této stránce,“ uvádí Dopravní podnik města Pardubic na Facebooku.

Pardubický dopravní podnik tedy prodává poslední kus tohoto typu. Konkrétně jde o trolejbus Škoda 14Tr T345, který byl vyroben v roce 1991 pod výrobním číslem 11576 a má najeto přes milion kilometrů. K 30. 4. 2024 to bylo 1 059 334 km. A jaká je cena? Znalecký posudek říká, že má hodnotu 16 300 Kč bez DPH. O ceně ale rozhodnou kupující.

Zájemce o vozidlo může podat závaznou nabídku v uzavřené obálce označené nápisem: „Neotvírat – cenová nabídka TR 345“. Do levého horního rohu obálky uveďte jméno a příjmení. Do vlastní nabídky uveďte: jméno, příjmení, nabídkovou cenu, datum a podpis. Vozidlo si lze, po předchozí domluvě, prohlédnout v areálu DPMP a.s. Mnoho času už nezbývá, je potřeba nabídku doručit do 31. 5. 2024 do kanceláře provozně technického náměstka osobně, případně poštou k rukám provozně technického náměstka na adresu: Dopravní podnik města Pardubic a.s., Teplého 2141, 532 20 Pardubice. Takže pokud o poslední trolejbus Škoda 14 Tr máte zájem, rozhodně neváhejte.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze