S elektrickými pick-upy se roztrhl pytel, dalším má být RAM

S elektrickými pick-upy se roztrhl pytel, dalším má být RAM
Fotografie: electrek.co
  • Automobilky jedna po druhé přichází s elektrickými pick-upy
  • FIAT-Chrysler je v elektromobilitě pozadu, ale elektrický pick-up také připravuje
  • Podrobnější informace o plánovaném pick-upu RAM ale zatím nejsou k dispozici

Poté, co Tesla představila elektrický pick-up Cybertruck a vzbudila tím obrovskou vlnu zájmu, se v této oblasti strhla lavina. Představuje se jeden elektrický pick-up za druhým a mluvili jsme o tomto fenoménu i v úterý ve Future Castu. Neuběhly ani dva týdny od představení elektrického Hummeru a další automobilka oznámila elektrický pick-up. Jde o FIAT-Chrysler a pick-up by měl nést značku RAM, která také patří mezi legendy mezi pick-upy. Informaci o tom přináší electrek.co.

FIAT ještě nevyrábí elektromobil 500e

Kromě zmíněné Tesly Cybertruck se již představily pick-upy Rivian R1T, Ford F-150 Electric, GMC Hummer EV nebo Lordstown Endurance, nebo byly alespoň oznámeny, pokud se ještě nepředstavily fyzicky. FIAT-Chrysler sice za ostatními automobilkami v elektromobilitě zaostává, má v podstatě jen malý elektromobil FIAT 500e a před pár dny představil i variantu se třemi bočními dveřmi, ale rozhodl se také jít do pick-upu pod značkou RAM.

Zmíněný FIAT 500e se ale ještě nevyrábí a koncern FCA tak platí Tesle poměrně velké peníze, aby zabránil evropským pokutám za překročení povoleného flotilového průměru CO2. Na začátku letošního roku to ještě nevypadalo, že by se koncern FCA chtěl pustit do elektrického pick-upu, ale nyní generální ředitel společnosti FIAT-Chrysler, Mike Manley, konečně potvrdil, že se plánuje elektrický pick-up značky RAM. Na technické podrobnosti i design si ale budeme muset počkat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze