Tesla Cybertruck bude mít dalšího konkurenta, je jím elektrický Hummer

Tesla Cybertruck bude mít dalšího konkurenta, je jím elektrický Hummer
Fotografie: GMC
  • Automobilka GMC představila elektrický pick-up Hummer EV
  • I parametry by mělo jít o konkurenta Tesly Cybertruck
  • Začne se prodávat nejvyšší verze, postupně budou přicházet levnější

Když Tesla představila elektrický pick-up Cybertruck, sklidila obrovský úspěch. Postupně se tedy do tohoto segmentu začaly pouštět další automobilky, ale jejich vozy jsou designem většinou blíže tradičním pick-upům. Stejně tomu je i u pick-upu, který představila automobilka GMC, jde o elektrický Hummer. Informaci o tom přináší insideevs.com.

Jako první se k zákazníkům dostane Edition 1, která začíná na ceně 112 595 dolarů, což je v přepočtu přes 2,5 milionu korun. To není úplně málo peněz, ale nabídne exkluzivní výbavu a k zákazníkům se dostane koncem příštího roku. Bude ale k dispozici pouze v jediné barvě, takže pokud se někomu odstín nebude líbit, musí si počkat. „Každý GMC Hummer EV Edition 1 bude totožný a bude v plné výbavě. Každý vůz této edice má bílý exteriér a jedinečný interiér Lunar Horizon se speciálním označením interiéru Edition 1,“ uvádí automobilka.

První Hummer EV bude Edition 1, přijde za rok

Podobně jako většina ostatních automobilek s novým elektrickým modelem, i GMC bude přidávat levnější verze postupně. Hummer EV3X za v přepočtu cca 2,3 miliony Kč by se k zákazníkům měl dostat na podzim 2022, levnější Hummer EV2X za cca 2,1 milionu korun přijde na jaře 2023. Jako poslední by měla dorazit nejlevnější verze Hummer EV2 s cenu v přepočtu pod 2 miliony korun, přijde ovšem až o rok později. Je ale jasné, že pokud se Hummer EV dostane do Evropy, ceny budou vyšší než naznačuje tento jednoduchý přepočet podle kurzu.

První dodávaná verze, tedy Edition 1, by měla mít výkon 1 000 koní a z 0 na 100 km/h by se měla rozjet přibližně za 3 sekundy. Tři elektromotory by měly mít dohromady krouticí moment více než 15 tisíc Nm. Technické detaily, jako je kapacita baterie a podobně, zatím automobilka neuvádí, ale očekávaný dojezd dle EPA je okolo 560 kilometrů, což není málo, ale je to o dost méně, než by měl nabídnout Cybertruck. Ale na porovnávání je příliš brzy, důležité budou parametry sériových verzí obou vozů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze