Plně elektrický Hummer EV dorazí i jako klasické SUV. Tohle je jeho první snímek

Plně elektrický Hummer EV dorazí i jako klasické SUV. Tohle je jeho první snímek
Fotografie: Electrek.co
  • Počítá se třemi verzemi s rozdílným výkonem
  • První verze dorazí již za dva roky, přičemž to bude ta nejvyšší

Podle electrek.co se brzy dočkáme další karosářské varianty nedávno představeného Hummeru EV, který svět ohromil především technikou a dovednostmi v terénu. Co na tom, že zatím byl světu ukázán pouhý prototyp a dodnes není vyroben jediný plně funkční kus. Výrobce GM chce přitom do roku 2025 představit dalších 30 nových elektromobilů, což jsou vskutku ambiciózní plány. Co se však týče samotného Hummeru EV, ten má časem dorazit v klasické pětidvéřové variantě s karoserií SUV.

Hummer EV s karoserií SUV

Právě tato verze je přitom jednou z původních, na které jsme byli zvyklí u předešlých generací Hummeru. Novinka má nabídnout takřka identický výkon a schopnosti, přičemž díky karoserii SUV rozhodně neutrpí praktičnost a pohodlí posádky. Podle aktuálních zpráv pak na trh dorazí hned tři varianty Hummeru EV, kdy každá z nich bude určena pro někoho jiného. Ti nejméně nároční se spokojí s verzí EV 2, která ale přijde na trh až na jaře 2024.

Nabídne výkon 600 koní, dva elektromotory a dojezd okolo 250 km. Pro náročnější klienty si GM připravilo provedení EV 2X, jenž dorazí na trhy na jaře roku 2023 a nabídne dojezd 300 km a 625 koní výkonu. U této specifikace přitom již najdeme adaptivní vzduchový podvozek Air RideExtract Mode 2 a ovládání všech čtyř kol, a to včetně tzv. „krabí“ funkce. Vůbec nejlepší volbou ale bude Hummer EV 3X, který dorazí již na podzim roku 2022. U něj čekejme výkon 800 koní, zrychlení z 0 na 100 km/h za 3 sekundy, dojezd přes 300 km a hned trojici elektromotorů s funkcí Torque Vectoring.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze