S Audi e-tron budete moci nabíjet na 72 tisících stanic v 16 zemích EU

S Audi e-tron budete moci nabíjet na 72 tisících stanic v 16 zemích EU
  • S jednou kartou nebo s aplikací myAudi App budete moci pro nabíjení využívat více než 72 000 stanic v 16 zemích EU
  • Nabídka zahrnuje síť rychlonabíjecích stanic IONITY, v nichž může být Audi e-tron jako první sériově vyráběný vůz nabíjen výkonem až 150 kW

Pro Audi začíná s modelem e-tron nová éra. Značka se čtyřmi kruhy prochází transformací z klasického výrobce automobilů na systémového poskytovatele mobility. Audi e-tron Charging Service představuje komplexní nabídku služeb pro nabíjení s přístupem k celoevropské infrastruktuře veřejných nabíjecích stanic. Nabíjecí karta Audi zpřístupní více než 72 000 nabíjecích stanic 220 poskytovatelů a umožní tak elektrickou mobilitu bez hranic a starostí. Služba bude v dohledné době k dispozici také zákazníkům v České republice.

Audi chce rozptýlit obavy z nedostatečného dojezdu

Klíčovým faktorem je kromě dostatečného dojezdu modelu Audi e-tron také komplexní nabídka možností nabíjení doma i na cestách. Se zcela nabitými akumulátory díky nočnímu nabíjení je elektromobil Audi e-tron ráno připraven na každodenní cestování bez zastávek u nabíjecích stojanů. Dojezd více než 400 kilometrů podle realisticky koncipované metodiky WLTP umožňuje elektrickou jízdu bez kompromisů. Pro delší trasy nabízí Audi chytré řešení e-tron Charging Service, s nímž probíhá nabíjení rychle a nekomplikovaně.

Nabíjecí služba e-tron Charging Service vytváří důvěru v naši elektrickou ofenzivu. Po modelu Audi e-tron bude v roce 2019 následovat druhý elektromobil Audi e-tron Sportback a v roce 2020 představí Audi Sport model Audi e-tron GT. Na mnoho otázek a pochybností ohledně nabíjení máme již dnes správné odpovědi,“ říká Peter Mertens, člen představenstva společnosti AUDI AG odpovědný za technický vývoj.

Audi zpřístupní svou novou službu pro nabíjení všem majitelům vozů e-tron včetně hybridních automobilů s možností vnějšího nabíjení. Spolupráce byla navázána s přibližně 80 procenty všech veřejných nabíjecích stanic v Evropě. V době uvedení na trh je k dispozici již více než 72 000 nabíjecích stanic v 16 zemích EU, dalších osm trhů ve východní Evropě bude následovat v horizontu několika měsíců po spuštění služby. Audi v současnosti intenzivně pracuje na spuštění služby e-tron Charging Service také v České republice. Vyúčtování bude centrální na základě jedné smlouvy s jednotnými a transparentními cenovými modely.

Uživateli stačí ke spuštění nabíjení, ať se jedná o nabíjení střídavým či stejnosměrným proudem s výkonem 11 kW nebo 150 kW, jediná karta e-tron Charging Service Card. Mnoho stojanů lze používat také pomocí chytrého telefonu po naskenování kódu QR. Zákazník se k využívání služby jednorázově zaregistruje na portálu myAudi a uzavře individuální smlouvu o využívání služeb pro nabíjení. Na konci každého měsíce mu bude automaticky zasíláno souhrnné vyúčtování všech nabíjení. Zákazník má na portálu myAudi kdykoli přístup k aktuálním přehledům nabíjení a vyúčtováním a také na něm může spravovat svou smlouvu.

Ještě před uvedením modelu Audi e-tron na trh nabízíme prémiovou službu pro nabíjení e-tron Charging Service. Nabídka je střižená na míru požadavkům našich zákazníků. Službu budeme společně s naším silným partnerem Digital Charging Solutions postupně rozšiřovat,“ říká Fermin Soneira, vedoucí produktového marketingu Audi.

Od roku 2019 bude nabíjení pro zákazníky Audi ještě komfortnější díky nové funkci Plug & Charge. Audi e-tron automaticky získá autorizovaný přístup k nabíjecímu stojanu na základě nejmodernějšího kryptografického postupu a proces nabíjení může být zahájen bez použití karty. Všechny vozy Audi e-tron, vyráběné od poloviny roku 2019, budou mít tuto funkci v sériové výbavě. Zákazníci mohou používat Plug & Charge také k zapnutí svého soukromého nabíjecího systému „connect“ bez nutnosti zadávat kód PIN, který chrání zařízení před zneužitím.

Rychlé nabíjení s výkonem až 150 kW

Na dlouhých trasách – například při jízdě na dovolenou – je zásadní možnost rychlého nabíjení. Koncern Volkswagen se značkami Audi a Porsche založil za tím účelem se společnostmi BMW Group, Daimler AG a Ford Motor Company společný podnik IONITY. Elektromobil Audi e-tron může být na jeho výkonných stejnosměrných nabíjecích stanicích jako první sériově vyráběný automobil nabíjen výkonem až 150 kW. Za půl hodiny může tak být vůz připraven na další etapu dálkové cesty. Síť rychlonabíjecích stanic IONITY je součástí služby e-tron Charging Service. Síť IONITY je postupně rozšiřována a již v roce 2020 bude zahrnovat 400 stanic. Automobily jsou v ní nabíjeny převážně ekologicky vyráběnou elektrickou energií. Nabídku rychlonabíjecích stanic pro dálkové cesty v rámci služby e-tron Charging Service doplňují stanice ostatních poskytovatelů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze