Audi zahájilo sériovou výrobu elektrického SUV e-tron. Světu se ukáže 17. září

Audi zahájilo sériovou výrobu elektrického SUV e-tron. Světu se ukáže 17. září
Fotografie: Audi
  • Oficiální premiéra proběhne 17. září v San Franciscu
  • Audi tento týden rozjelo velkosériovou výrobu svého prvního elektrického SUV
  • Dojezd na jedno nabití má být až 500 kilometrů

Tento týden v pondělí zahájil bruselský závod Audi velkosériovou výrobu modelu Audi e-tron. První SUV značky se zcela elektrickým pohonem se ve světové premiéře ukáže 17. září.

Peter Kössler, člen představenstva Audi odpovědný za výrobu, a Patrick Danau, mluvčí vedení výrobního závodu Audi Brusel, si nenechali ujít příležitost sledovat první vyrobené Audi e-tron v červeném odstínu Catalunya, jak nehlučně sjíždí z montážní linky. „Audi e-tron je skutečným průkopníkem,“ říká Kössler, člen společnosti AUDI AG, odpovědný za výrobu a logistiku. „Disponuje inovativními technologiemi, jako jsou virtuální vnější zpětná zrcátka, a snoubí klasické kvality značky Audi v oblastech ovladatelnosti a dynamiky s technickým náskokem, který přesahuje rámec samotného automobilu. Například náš závod v Bruselu byl pro výrobu elektromobilu rozsáhle modernizován. Je to první velkosériová výroba v prémiovém segmentu na světě, která má certifikovanou neutrální bilanci emisí CO2.“ Audi Brusel kompenzuje veškeré emise vznikající při výrobě i dalších provozních činnostech tohoto závodu, a to především využíváním energií z obnovitelných zdrojů, ale i ekologickými projekty.

Značka Audi vyvinula pro Audi e-tron vlastními sílami četné kompetence, včetně akumulátorové techniky a pohonu. Zaměstnanci zcela nově vymysleli, vyprojektovali a realizovali mnoho výrobních kroků,“ říká Danau. Od léta 2016 probíhala v tomto závodě postupná rekonstrukce karosárny, lakovny a montážní haly. Navíc byl vybudován speciální provoz pro výrobu akumulátorů. Přepravní systémy bez řidičů přivážejí na montážní linku akumulátory elektromobilu logistickým procesem „just in sequence“. Zaměstnanci bruselského závodu absolvovali během důkladné přípravy na zahájení výroby prvního zcela elektrického Audi více než 200 000 hodin školení.

Audi e-tron půjde proti konkurenci v podobě Tesly Model X, Jaguaru I-PACE či Mercedesu EQC, který se představil tento týden. Jaké budou oficiální technické parametry si budeme muset počkat až do světové premiéry. Mluví se o dojezdu až 500 kilometrů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze