První elektromobil Volva oficiálně potvrzen. Přijde hned po Polestar 2

První elektromobil Volva oficiálně potvrzen. Přijde hned po Polestar 2
  • Zpráva přišla od šéfa designu Volva
  • Prvním elektromobilem Volva se stane model XC40

Volvo už v podstatě svůj elektromobil má, jsou tam však dvě „ale“. Mluvíme o Polestaru 1, což za prvé není tak úplně Volvo a za druhé jde spíše o plug-in hybrid s velkou kapacitou baterie. Přesně 600koňové kupé má totiž kapacitu baterie 34 kWh, což je hodnota srovnatelná s elektrickým Volkswagenem e-Golf. Pokud bychom ale chtěli od Volva opravdu čistý elektromobil, pátrali bychom marně.

Jak ale říká ředitel designu Volva jménem Thomas Ingenlath, tento fakt by se měl brzy změnit. Na prezentaci nového modelu S60 totiž Ingenlath uvedl, že v roce 2019 přijde čistě elektrická verze modelu XC40. To na našem trhu ale ještě pořád čeká alespoň na slíbenou plug-in hybridní variantu. Volvo XC40 by se mělo prodávat hned po druhém modelu značky Polestar jednoduše nazvanou 2. Pokud by vám elektrické SUV XC40 přišlo malé, počkejte si na rok 2021, kdy se automobilka chystá na produkci čistě elektrického Volva XC90.

Klíčovým obdobím Volva je především rok 2025, kdy by měla být více než polovina jím prodaných vozů poháněna elektřinou. To, že by se každý prodaný model měl prodávat také v elektrifikované variantě, snad ani nemusíme zmiňovat. Již dnes totiž všechny nové modely najdete v nabídce také s plug-in hybridním pohonným ústrojím, takový model V60 dokonce ve dvou variantách.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze