Polestar 1 možná představuje to nejhezčí auto v Ženevě

Polestar 1 možná představuje to nejhezčí auto v Ženevě
  • Výkon supersportu činí 600 koní
  • Obě zadní kola mají svůj vlastní elektromotor
  • Na jedno nabití ujede 150 kilometrů podle NEDC

Volvo se rozhodlo pro docela netradiční krok. Teď neřešíme, že postavila dvorního úpravce Polestar na vlastní nohy (to udělal nedávno třeba i SEAT s Cuprou). Stvořil ale vůz, který si nemůžete koupit. Výrobce totiž chce tento supersport online pronajímat, a to ve formě 2 až 3letého předplatného.

Polestar 1 (Autosalon Ženeva 2018)

Nutno ale říct, že vypadá naprosto famózně. Design převzatý z klasických modelů Volva na tuhle placku až překvapivě dobře sedí a matná kovová barva dodala další punc exkluzivity. Nenašli jsme úhel, kde by to tomuhle severskému bijci neslušelo. Krásné jsou i detaily jako brzdové třmeny s nápisem Polestar nebo zajížděcí kliky a křídlo.

Nudné není tohle auto ani pod kapotou. Nabízí 600 koní pocházejících z dvakrát přeplňovaného čtyřválce a dvojice elektromotorů. Každý elektromotor se stará o pohon jednoho zadního kola, zatímco spalovací čtyřválec pohání přední nápravu.

Baterie pro elektromotory má kapacitu 34 kWh, která podle NEDC vystačí na ujetí 150 kilometrů. Takových padesát kilometrů do práce a zpátky určitě zvládne, tohle ale nejspíš nebude auto pro šetřílky. Uvnitř najdete téměř vše z modelů Volva, jen s trochu jinými materiály a logem Polestaru na volantu.

Na tomto autě nám vlastně vadí jen jedna věc, a to že se jich vyrobí jen 500 ročně. Za nás šlo o jedno z nejkrásnějších aut, která se aktuálně v Ženevě vystavují. Líbilo se nám především, že vzhled není vůbec přeplácaný a automobilka si odpustila různé výdechy, nasávací otvory a zbytečné kudrlinky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze