Polestar 1 se ročně vyrobí pouze v 500 kusech. Pronajmout si ho můžete online

Polestar 1 se ročně vyrobí pouze v 500 kusech. Pronajmout si ho můžete online
  • Polestar 1 se bude nejdříve nabízet zákazníkům v USA, Číně, Německu, Švédsku, Norsku a Nizozemsku
  • Později se má dostat i k zákazníkům ve Velké Británii
  • Produkce započne v roce 2019
  • Polestar 1 je hybridní supersport s výkonem 600 koní

Polestar, dvorní úpravce automobilky Volvo, bude stavět svá vlastní vozidla. Polestar na však půjde trochu jinak. Zaprvé si auto nebudete moci koupit, ale pouze pronajmout přes internet. Majitele budou platit „měsíční“ splátky. Kdyby se prý Polestar 1 prodával přímo, pak by jeho cena byla okolo 116 000 liber, tedy 3,3 milionů korun.

Polestar 1 je hybridní supersport. Konkrétně jej pohání zážehový, dvakrát přeplňovaný čtyřválec se dvěma elektromotory. Každý elektromotor se stará o pohon jednoho zadního kola, zatímco spalovací čtyřválec pohání přední nápravu. Polestar slibuje, že pouze na elektrickou energii zvládne auto urazit až 150 kilometrů. Výkon činí 600 koní a o sto méně je číselná hodnota, kolik kusů se vyrobí každý rok. Produkce započne v roce 2019.

Ze zkušeností, které Polestar nasbírá, by později mohlo těžit i samotné Volvo. To už nějaký pátek nabízí pouze dvoulitrové čtyřválce, přičemž pokud chcete výkon, pak musíte sáhnout po hybridní variantě. V budoucnu chce Volvo vsadit pouze na elektrifikované pohony.

Polestar 1 se bude nejdříve nabízet zákazníkům v USA, Číně, Německu, Švédsku, Norsku a Nizozemsku. Později by se vůz měl dostat i do Velké Británie. Pokud vás tento hybridní supersport zaujal, můžete si jeho pronájem domluvit online již nyní.

Zdroj: autocar.co

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze