Nový model S60 je první Volvo bez možnosti dieselu a první Volvo vyráběné v USA

Nový model S60 je první Volvo bez možnosti dieselu a první Volvo vyráběné v USA
  • Představení proběhlo v nové továrně Volva v Jižní Karolíně
  • Volvo chystá plug in hybridní pohon postupně do všech svých modelů

Otevřením nové továrny v Jižní Karolíně se Volvo stává lokální automobilkou na Americkém trhu, zároveň stoupá její globální význam. V nové továrně bude vyrábět automobily jak pro americký trh, tak i pro Evropu. V této nové továrně v Charlestonu bude Volvo vyrábět novou S60tku. Bude to tak historicky první Volvo vyráběné v USA. Nový model S60 je také prvním vozem od Volva, který se bude prodávat bez možnosti naftové motorizace, což signalizuje odhodlání společnosti v oblasti elektrifikace. Sourozenec V60 naftu ještě nabízí. Nová S60 kdežto nabídne 2 plug-in hybridní pohony: T6 Twin Engine se 186 kW a T8 Twin Engine s 223 kW. V budoucnu Volvo nabídne plug-in hybridní pohon ve všech svých modelech.

Nový aktivní systém podvozku poskytuje vynikající kontrolu výkonu, což dělá z S60ky řidičské auto. Model S60 sdílí platformu Volvo Scaleable Product Architecture (SPA), bezpečnostní technologii a informační systém s novým vozem V60, který byl uveden na začátku tohoto roku. Díky tomu je nové S60 jedním z nejbezpečnějších vozů na silnici. Technologie City Safety s nouzovým bržděním pomáhá řidiči předcházet možným kolizím a je ojedinělým systémem v daném segmentu. Pozná chodce, cyklisty a velká zvířata. Volitelný systém Pilot Assist, který pomáhá při řízení, akceleraci a brždění do rychlosti 130 km/h, byl vylepšen o novou podporu také v zatáčkách. Model S60 rovněž zahrnuje systémy ochrany proti vyjetí ze silnice, hlídání jízdních pruhů a další.

Inteligentní systém Sensus Connect společnosti Volvo Cars je plně kompatibilní se systémy Apple CarPlay a Android Auto. 4G připojení neustále hlídá informace o dopravě a omezeních. Intuitivní dotykové ovládání tabletu uprostřed palubní desky umožňuje nastavení vozu, navigaci a aplikace pro zábavu. Hybridní verze nového modelu S60 nabídne také upgrade výkonu nazvaný Polestar Engineered. Úprava bude dispozici výhradně s verzí T8 Twin Engine a bude obsahovat jiná kola, brzdy a zavěšení i upravenou řídící jednotku motoru. Tím se kombinovaný výkon S60 T8 zvýší až na 415 koní .

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze