Problémy Volkswagenu potvrzeny, Němci pozastaví výrobu ID.3 a Cupry Born

Problémy Volkswagenu potvrzeny, Němci pozastaví výrobu ID.3 a Cupry Born
Fotografie: Cupra
  • Výroba elektromobilů v německých továrnách ve Cvikově a Drážďanech bude pozastavena v prvních dvou říjnových týdnech
  • Volkswagen také jedná o ukončení třísměnné výroby ve cvikovském závodě

O problémech s poptávkou po elektromobilech skupiny Volkswagen v Evropě jsme vás již informovali. Situace podle zpráv agentury Reuters a místního plátku automobilwoche.de vygradovala v zastavení výroby vozů Volkswagen ID.3 a Cupra Born v německých továrnách ve Cvikově a Drážďanech na první dva říjnové týdny (v době podzimních prázdnin v Sasku od 2. do 13. října).


Zprávy o snižování počtu zaměstnanců ve Cvikově a také o možném ukončení výroby v Drážďanech tak pravděpodobně nejsou liché. Zajímavé nicméně je, že další elektromobily na platformě MEB, které také vznikají ve Cvikově (Volkswageny ID.4 a ID.5 + Audi Q4 e-tron a Q4 e-tron Sportback), se budou i nadále vyrábět ve třísměnném provozu. Podle zpráv agentury Reuters má být přinejmenším v případě drážďanského závodu výroba obnovena 16. října. Jak ale dodává insideevs.com, dá se předpokládat, že se to bude týkat i Cvikova.

Agentura Reuters navíc informovala také o tom, že koncern Volkswagen možná ukončí třísměnnou výrobu v závodě ve Cvikově, protože není aktuálně schopen prodat tolik vozů, kolik jich má závod vyrábět (asi 330 000 ročně). K ukončení třísměnné výroby, což se zajisté nebude líbit odborům, by mohlo dojít již v roce 2024. „Cílem je dosáhnout nové dohody, kterou společně podpoří společnost i zaměstnanci a která zohlední současnou situaci na trhu a zajistí ekonomickou životaschopnost závodu,“ uvedl tiskový mluvčí Volkswagenu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze