Představení Robotaxi od Tesly se údajně odkládá o 2 měsíce. Zajímá vás proč?

4
Představení Robotaxi od Tesly se údajně odkládá o 2 měsíce. Zajímá vás proč?
Fotografie: Tesla
  • Původně bylo naplánované na 8. srpna
  • Agentura Bloomberg nyní přinesla informace o tom, že akce bude pravděpodobně přesunuta na říjen

Agentura Bloomberg informovala o tom, že podle jejích informací Tesla odložila uvedení Robotaxi na trh. Původně se tak mělo stát už 8. srpna, ale pokud je tato informace pravdivá, bude akce posunuta na říjen. Akcie Tesly na to nepřekvapivě zareagovaly pádem.



Podle zdrojů obeznámených s rozhodnutím tím chce Tesla poskytnout týmu více času na stavbu dalších prototypů. Odklad byl údajně sdělen interně v Tesle, ale zatím nebyl zveřejněn.

Jak dodává arenaev.com, konstrukčnímu týmu Robotaxi také mělo být řečeno, aby přepracoval některé prvky vozu, kvůli kterému americká firma údajně odložila klíčový projekt levné Tesly Model 2, aby mohla více zdrojů soustředit právě na projekt Robotaxi. Uvidíme, zda se dočkáme alespoň v říjnu, původně totiž Elon Musk sliboval nasadit celkem milion Robotaxi do sítě pro sdílení samořiditelných aut už do roku 2020.

Diskuze ke článku
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Slibem nezarmoutíš, divím se, že mu někdo ještě věří. Nevím na čem stojí akcie Tesly, to vážně nechápu tu poslední otočku. To jsou prostě jenom "finanční hry", aby to v blízkem roce nebo dvou zase hodně spadlo dolů. Nevěřím v robo-taxi od Tesly, kterou řídí Elon. Snad alespoň uvedou Teslu 2, co půjde na k 700 tis Kč v Evropě.
Marek M.
Marek M.
"...původně totiž Elon Musk sliboval nasadit celkem milion Robotaxi do sítě pro sdílení samořiditelných aut už do roku 2020."

Jo, ten toho nasliboval :-)
Martin Lacina
Martin Lacina
No ono robotaxi musi umet prekvapive hlavne samo ridit spolehlive za vsech situaci a okolnosti.
A to nebude umet system Tesly zalozeny hlavne na kamerach ani za deset let, takze se jeste par odkladu nejspise dockame, resp. bude to predstaveni vypadat asi jako prvni predstaveni Optimuse a pak bude par vericich nadsencu cekat a cekat a cekat. 😉

Nebo je ve hre jeste jeden scenar, ze si Musk prosadi aby to opravdu vypustili do ulic, po par nehodach jim to zakazou a Tesla pujde definitivne ke dnu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze