Předobjednávající možná od Tesly dostanou Model 3 až za 6 let

3
Předobjednávající možná od Tesly dostanou Model 3 až za 6 let
Fotografie: Tesla
  • Názor zastává analytik Adam Jones z firmy Morgan Stanley
  • Z této situace by mohly těžit ostatní automobilky

Často Elona Muska popisujeme jako vizionáře a vizionář má jednu nepříjemnou vlastnost. Tu a tam tento ředitel automobilky Tesla má až příliš ambiciozní plány, které není vůbec lehké splnit. Jeden z analytiků firmy Morgan Stanley má nyní pocit, že stejný problém nastal i u Tesly Model 3.

Adam Jones předpovídá dostupnost a prodej tohoto modelu až ke konci roku 2018. Stojí si za názorem, že v roce 2019 automobilka vyrobí 60 tisíc a v roce 2020 jen 130 tisíc automobilů. To je jen zlomek ve srovnání s nejméně 400 tisíci objednávkami právě na Model 3. S takovým časovým plánem by se k některým zákazníkům dostal elektrický sedan až po šesti letech od objednání.

Tesla Model 3

Automobilka naproti tomu tvrdí, že sériová výroba začne již v polovině roku 2017 a její scénář výroby je mnohem optimističtější. Případného zpoždění by mohly využít další automobilové společnosti vyrábějící elektromobily. Takovému Opelu Ampera-e se bude na trhu mnohem lépe dýchat, dokud nebude mít kalifornskou senzaci za zády.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
Peppa
GM prodá těch svých 30+30 tisíc aut za rok (Bolt/Ampera-E ) levou zadní, ať už bude Tesla vyrábět model 3 v desetitisících nebo ve statisících kusů ročně. Ambice vyrábět ve statisících u GM zcela postrádám.
Marek
Z textu mi vyplýva, akoby Adam Jones mal byť zamestnancom Tesly, čo samozrejme nie je pravda. Je jedným z mnohých analytikom automotive sektoru a zamestnancom Morgan Stanley. Je ale jedným zo známejších analytikov, ktorý často vývoj vo firme komentuje predovšetkým s ohľadom na budúci vývoj cien akcií Tesly (o to v konečnom dôsledku Morgan Stanley aj ide). Bolo by dobré, keby sa trochu poupravila formulácia viet.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze