Poskytnou vozy BMW radost z jízdy i s vestavěným autonomním systémem?

Poskytnou vozy BMW radost z jízdy i s vestavěným autonomním systémem?
  • Zástupci automobilky BMW chtějí vždy ponechat možnost volby, s volantem se tedy loučit nemusíme
  • Vedoucí produktového oddělení divize „i“ si rýpl do Tesly

Nebude to dlouho trvat a autonomní vozy se stanou běžnou součástí automobilového světa. Speciálně v posledních několika letech technologie nabírá na obrátkách a alespoň na částečně implementaci pracuje v podstatě každá automobilka. Velkou neznámou však zůstává, jak to bude se zábavou za volantem. Ať se nám to líbí nebo ne, samořízená auta a elektrické pohony nemají k motorsportu moc blízko.

BMW, jeden z největších propagátorů požitku z jízdy, se však elektrické autonomní budoucnosti nebojí. Mnichovská automobilka se chystá v roce 2021 zapojit do hry třetí úroveň autonomního řízení, který dovolí řidiči si při jízdě odpočinout a nemít vždy plnou kontrolu nad vozem. BMW se alespoň prozatím nechce zbavovat možnosti řídit. Věří, že zákazníci spustí autonomní mód na dálnici a hned jak sjedou na okrsku se s radostí pustí opět do řízení.

Aktuálně by ryzího autonomního módu nebyly vozy schopné. I když BMW silně investuje do mapových podkladů HERE a dalších technologií, celý autonomní systém je příliš komplexní a jeho zavedení bude vyžadovat mnohem větší přípravy. Vedoucí produktového oddělení divize „i“ Alex Kotouc si v jednom z rozhovorů na toto téma dokonce rýpl do Tesly: „Nebudeme prodávat nic, co neumíme doručit zákazníkům.“ Tím jasně odkazuje na Elona Muska, který ve svých vozech již autonomní systém prodává, ale zákazníci jej nemohou využívat.

Zdroj: motoring.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze