Porsche zvažuje konec výroby dieselových motorů, má to ale jednu podmínku

Porsche zvažuje konec výroby dieselových motorů, má to ale jednu podmínku
  • Vše bude záležet na prodejích elektromobilu Mission E
  • Stěžejní bude také stav asijských trhů, především toho v Číně

Do roku 2020 se Porsche chce zbavit dieselů v nabízené paletě motorů. Alespoň to tvrdí Oliver Blume, ředitel této německé automobilky. Prý ale ještě neudělal konečné rozhodnutí. Automobilka známá především díky sportovním vozům si na rozdíl od takového Volkswagenu může takový krok dovolit. Velké množství příznivců už od prvního dieselu říká, že do Porsche vznětový agregát prostě nepatří.

Porsche Mission E

Další generace Porsche Cayenne by měla být uvedena v září a zde se ještě s dieselem počítá. Nutno totiž říct, že na dieselových Cayennech se zatím nejvíce vydělává. Jak ale sám Blume dodává: „Pro další generace již budeme mít jiný scénář.“ Porsche již dnes nabízí Panameru a Cayenne v plug-in hybridních verzích. Co se týče prodejů, tak se ale s dieselovými motory srovnávat nemohou.

Hodně může změnit čistě elektrický Mission E, který má dorazit již za dva roky. Stěžejní budou prodeje v především v Číně a zbytku Asie, kde se podle ředitele automobilky brzy setkáme s rychlým přechodem na elektromobily. Honba za snížením smogu, který trápí velká města by mohl přinutit k elektrifikaci dřív než si myslíme a pan Blume nechce být boomem překvapen.

Zdroj: carscoops.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze