Porsche Mission E se testuje na sněhu. S falešnými výfuky

Porsche Mission E se testuje na sněhu. S falešnými výfuky
  • Na trh dorazí Porsche Mission E do roku 2020
  • Dojezd dle NEDC má být až 500 kilometrů
  • Cena se bude pohybovat okolo dvou milionů korun
  • Následovat má elektrická Panamera

Elektrické Porsche Mission E jsme už viděli i v ulicích a nově je k vidění také na sněhu. A to hned v daleko reálnější tvarech. Vůz, který má být prvním elektrickým modelem s logem stuttgartské automobilky na kapotě, má dorazit na trh do roku 2020.

Porsche Mission E (2015)

Mission E není na fotkách ani příliš maskováno. Porsche sáhlo po černé kamufláži, u které lze jen stěží odhadovat, co přesně bude součástí sériové výroby a co ne. Zaujaly nás falešné koncovky výfuku, které obvykle autům přidávají na atraktivitě, jen nesmí být na čistě elektrickém autě.

Mluví se o výkonu okolo 600 koní a dojezdu na jedno nabití okolo 500 kilometrů dle cyklu NEDC. Z klidu na 96 km/h by to elektrické Porsche mělo zvládnout za méně než 3,5 sekundy. Cenovka se má držet na podobné úrovni jako model Panamera. Pravděpodobná je tak cena okolo 85 tisíc dolarů (1,8 milionů korun). Po Porsche Mission E má na trh dorazit i čistě elektrická Panamera, a to především kvůli zvyšující se poptávce po elektromobilech v Číně.

Porsche už se do elektrifikace pustilo, a to poměrně stylově. Panamera v hybridní variantě je nejrychlejší Panamerou, kterou si můžete koupit. Čtyřlitrový osmiválec v kombinaci s elektromotorem nabízí výkon 680 koní.

Zdroj: insideevs.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze