Porsche Mission E se bude prodávat ve více verzích. Podobně jako Tesla

Porsche Mission E se bude prodávat ve více verzích. Podobně jako Tesla
  • Cena elektrického sedanu od Porsche má startovat na 1,8 milionech korun
  • Na výběr má být z několika kapacit baterií
  • Nejprodávanější Panamerou je se 60procentním podílem hybridní verze

Porsche se pomalu chystá na svojí elektrickou premiéru, která dorazí v podobě modelu Mission E. Vpád německé automobilky do nového segmentu je zcela pochopitelný. Elektromobilita jako taková je na vzestupu a Porsche se daří v segmentu hybridů.

Porsche Mission E (2015)

Například Porsche Panamera E-Hybrid tvoří rovnou 60 procent celkových prodejů. Ve Skandinávii je to dokonce ještě o třicet procent více. Je to logické, protože severské země poskytují různé daňové úlevy, a tak spousta zákazníků sáhne právě po hybridní variantě. Porsche chce se svým modelem Mission E konkurovat především americké Tesle. Každý rok chce německá automobilka prodat 20 tisíc sedanů Mission E. Při neustále vzrůstajících prodejích se to zdá být reálné číslo.

Porsche Mission E zvládne na jedno nabití urazit až 500 kilometrů. Do útrob by se dala dát i větší baterie, ale ta by přinesla další kilogramy, které by autu ubraly na dynamice. I proto bude Porsche s velkou pravděpodobností nabízet hned několik variant po vzoru Tesly. Porsche využívá dva elektromotory. Každý je na jedné nápravě a celkem nabízejí výkon 600 koní. Porsche Mission E bude vybaveno rychlonabíjením o 800 V, které auto do 80procent kapacity nabijí za 15 minut. Na této technologii Porsche spolupracuje se společností Hitachi.

Cena za elektrické Porsche se očekává okolo 85 tisíc dolarů, tedy asi 1 milion 800 tisíc korun. Základní Porsche Panamera u nás vyjde na 2,5 milionu korun. Tesla Model S 75D momentálně vychází na 71 100 dolarů, tedy asi 1,5 milionu korun.

Zdroj: autoblog.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze