Polestar chystá v Goodwoodu světovou premiéru výkonného konceptu BST

Polestar chystá v Goodwoodu světovou premiéru výkonného konceptu BST
Fotografie: Polestar
  • Polestar 6 Concept BST má na zakázku vyrobenou karoserii v klasickém stříbrném odstínu pro motorsport
  • Zaujme i 22palcovými kovanými koly z lehkých slitin

Polestar v tiskové zprávě oznámil, že na Festivalu rychlosti v Goodwoodu ukáže Polestar 2 a nová elektrická SUV Polestar 3 a Polestar 4, hlavní hvězdou akce, alespoň v podání mladé švédské značky, se však stane světová premiéra vozu Polestar Concept BST, tedy speciální verze modelu 6 soustředící se na výkony.


Thomas Ingenlath, generální ředitel společnosti Polestar, k světové premiéře řekl: „Nyní jsme značkou se třemi vyráběnými modely a je skvělé, že je zde poprvé vidíme pohromadě na celosvětové akci. Festival rychlosti v Goodwoodu je plný těch nejzajímavějších vozů a nejnadšenějších diváků, takže je to pro nás ideální místo, kde můžeme náš Polestar Concept BST předvést. Tento vůz je ukázkou toho, kam až můžeme posunout naši výkonnou značku a demonstrací toho, jak bychom mohli v budoucnu aplikovat vzorec BST na naši modelovou řadu.

Polestar 6 Concept BST vypadá famózně, co na něj říkáte?

Polestar Concept BST má na zakázku vyrobenou karoserii v klasickém stříbrném odstínu pro motorsport, mimořádně široký rozchod kol a 22palcová kovaná kola z lehkých slitin. Aerodynamicky optimalizovanou kapotu s unikátním odvětrávaným designem rámuje agresivní přední splitter. Téma motorsportu je evidentní i na zádi s extrémním zadním křídlem a designem doplněným zakázkovou grafikou a závodním lakem. Polestar 6, stejně jako Polestar 5, využívá na zakázku vyrobenou platformu Polestar Performance Architecture (PPA).

Při jízdě do 1,2 km dlouhého kopce před zraky festivalových diváků se pak předvede Polestar 6 Concept, stejně jako například Rimac Nevera: 15th Anniversary Edition, takže se na Festivalu rychlosti v Goodwoodu bude určitě na co dívat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze