Pohled do budoucnosti Volva? Tento render sporťáku vypadá fantasticky

Pohled do budoucnosti Volva? Tento render sporťáku vypadá fantasticky
  • Umělec Rain Prisk vytvořil skicu, jak by mohl vypadat sportovní model od Volva
  • Zda se Volvo do výroby podobného modelu v budoucnu pustí je otázka

Není žádné velké tajemství, že Volvo se do elektrifikace hrne poměrně ve velkém. V následujících letech chce mít Volvo elektrifikovaný každý model a přijdou i čistě elektrifikované modely. Do dílny Volva můžeme zařadit i Polestar 1, který naše oči uchvátil na ženevském autosalonu.

Na internetu se nyní objevila vizualizace designéra Raina Priska, jak by v budoucnu mohl vypadat sportovně zaměřený model právě od Volva. A pokud by takto měl vypadat alespoň z poloviny, tak se těšíme už teď. A jak se líbí vám?

Už Polestar 1 je krásny kus auta, kterému jsme se věnovali na ženevském autosalonu. Celkově i modelovou řadu Volva já osobně po designové stránce řadím k těm hezčím na trhu. Však takové Volvo XC90 nebo V90 jsou krásná auta.

Spekulace, co by Volvo mohlo dát pod kapotu, pokud se rozhodne podobný model vyrábět, jsou velmi předčasné. Jistě by šlo o podobnou jednotku, jakou má Polestar 1, tedy o benzinový čtyřválec a elektromotory. Akumulátor pro jeho elektromotory má kapacitu 34 kWh, což podle NEDC vystačí na ujetí 150 kilometrů. Celkem vznikne jen 500 kusů ročně. Volvo už oznámilo také svoje první čistě elektrické SUV XC40 EV, o kterém jsme vás také již dříve informovali.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze