Podívejte se, co závodník za volantem Tesly Model 3 Performance dokáže na okruhu

Podívejte se, co závodník za volantem Tesly Model 3 Performance dokáže na okruhu
Fotografie: teslicka.cz
  • Automobilový závodník řídil Teslu Model 3 Performance na okruhu v Mostě
  • I přes pár chybiček zajel opravdu pěkný čas
  • Pro podobné jízdy by Tesla Model 3 potřebovala sportovní sedačky

Tesla Model 3 Performance se z pohledu jízdních vlastností povedla a nedávno dostala Track Mode. Na YouTube kanálu Teslicka CZ se můžete podívat na video, ve kterém za volant tohoto elektromobilu usedl automobilový závodník Jakub Rejlek. A povedlo se mu zajet opravdu pěkný čas.

Ve videu je vidět, že má Tesla Model 3 Performance sklon k přetáčivosti, čehož ostatně tento YouTube kanál využil ve videu s drifty. Na okruhu by se ale hodilo neutrálnější chování, ale možná je to spíše otázka nastavení. Čas 1:54,910 je na sériové auto i tak velmi dobrý, ale určitě existuje potenciál ke zlepšení.

Jednak by byl prostor v již zmíněném nastavení auta a zároveň i Jakub Rejlek, který auto řídil, přiznává, že udělal pár chyb, čas by tedy bylo možné rozhodně vylepšit. Se sportovními úpravami auta se pak mohl čas zlepšit i o několik sekund, pravděpodobně pod 1:50. Každopádně pro jezdce by se hodila sportovní sedačka, která sice nemá přímý vliv na čas, ale jezdec se může lépe soustředit na výkon, protože standardní sedačka je při sportovní jízdě asi nejvýraznějším nedostatkem vozu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze