Peugeot ukáže na pařížském autosalonu tři novinky. Model 408 bude vystaven v kouli

Pařížský autosalon 2022
Peugeot ukáže na pařížském autosalonu tři novinky. Model 408 bude vystaven v kouli
Fotografie: Peugeot
  • Značka představí čistě elektrický skútr s dojezdem až 120 km
  • Návštěvníci mohou vidět vylepšenou verzi modelu E-208
  • Chybět nebude ani závodní vůz 9X8 Hybrid Hypercar

Značka Peugeot od 17. do 23. října 2022 vystaví své novinky na mezinárodním autosalonu na výstavišti Porte de Versailles v Paříži. Značka se představí před francouzským publikem, které ji dle průzkumů vyhlásilo preferovanou francouzskou značkou v rámci všech kategorií produktů. Pro letošní autosalon si Peugeot zvolil heslo „Everything is more beautiful with Allure“. V tomto duchu představí na stánku o rozloze 900 metrů čtverečních v hale 4 ve světové premiéře tři modely, které demonstrují urychlení elektrifikace nabídky i vynalézavost samotné značky. Jedná se o Peugeot 408, který bude vystaven netradičním způsobem, a to ve velké průhledné kouli, umožňující prohlédnout si vůz ze všech úhlů. Další „novinkou“ je Peugeot E-208, který předvede vylepšený elektrický pohon. U něho se zvýšil výkon o 15 % a dojezd o 10,5 %.

Na své si přijdou taktéž milovníci skútrů, kdy Peugeot plánuje premiéru elektrického skútru Peugeot e-Streetzone. Ten nabídne převratný design a je schopen ujet na jedno nabití až 112 km. Elektrifikaci v supersportovní podobě bude v Paříži demonstrovat závodní Peugeot 9X8 Hybrid Hypercar, který se představí ve výstavní premiéře. Společnost mu bude dělat Peugeot 508 PSE s hybridním pohonem o výkonu 360 koní, který vyvinul stejný tým designérů a inženýrů. Na dalším stánku značky Peugeot umístěném v hale 3 se budou moci návštěvníci seznámit s technologií vodíkových palivových článků. Bude zde vystaven Peugeot E-Expert Hydrogen, který si zájemci o testovací jízdu budou moci v průběhu autosalonu vyzkoušet v běžném provozu.

V neposlední řadě poskytne Peugeot návštěvníkům veletrhu možnost setkat se během dnů, kdy je autosalon otevřený pro veřejnost, s některými ze svých nejprestižnějších partnerů: s piloty vozu Peugeot 9X8 Hybrid Hypercar, s hráči ragbyového klubu Stade Toulousain a s Miss Francie 2022. Peugeot na autosalonu 2022 opět předvede svou vynalézavost a schopnost rychle elektrifikovat svou širokou nabídku produktů mobility. Hlavní hvězdou bude inovativní Peugeot 408, který se představí v působivé scénografii. Pařížský autosalon se v říjnu 2022 po dlouhých čtyřech letech čekání konečně vrátí na výstaviště do Porte de Versailles a Peugeot si toto setkání s francouzskou a evropskou veřejností nenechá ujít.

Velkolepá světová premiéra nového fastbacku Peugeot 408

Kromě čtyř vozů Peugeot 408, které si budou moci návštěvníci prohlédnout, si jistě získá pozornost i vůz instalovaný v kouli nazvané „La Sphère“, pozoruhodné konstrukci vysoké přes 6 metrů, která je průhledná a otočná a umožňuje návštěvníkům prohlédnout si vůz ze všech úhlů. Na autosalonu bude tento nevšední umělecký objekt k vidění po celý týden. Nový Peugeot 408 poskytne návštěvníkům autosalonu nový důkaz vynalézavosti týmů Peugeot. Vůz se zcela novou siluetou zaujme výsadní postavení v segmentu C. Je prvním svého druhu jak v historii značky, tak i na současném automobilovém trhu. Tento výjimečný fastback je překvapující a originální. Nabízí kromě svého postoje šelmy a jedinečného vzhledu také technickou dokonalost zaměřenou na efektivitu a inteligentní elektrifikaci se dvěma plug-in hybridními motory o výkonu 180 a 225 koní.

Peugeot E-208 jako symbol elektrifikace

Z hlediska elektrifikace je značka Peugeot v předstihu před evropskou legislativou. V roce 2030 budou veškeré modely značky prodávané v Evropě 100% elektrické, což je o 5 let dříve, než požadují předpisy. Od roku 2023 budou všechny vozy Peugeot elektrifikované, tj. poháněné elektromotory, a to jako 100% elektromobily, hybridy, plug-in hybridy či vozy využívající k pohonu vodíkové palivové články. Pro dosažení tohoto cíle Peugeot v roce 2023 urychlí uvádění elektrických a elektrifikovaných modelů na trh: modely 3008 a 5008 budou prvními vozy skupiny Stellantis, které dostanou zcela nový hybridní motor o výkonu 136 koní, jenž dokáže snížit jejich spotřebu paliva o 15 %. A kromě hatchbacku Peugeot E-308 a kombi SW bude značka nabízet i novou verzi modelu E-208, který je od začátku roku nejprodávanějším elektromobilem ve Francii.

Nový Peugeot E-208, který využívá technologie modelu E-308, je opatřen novým elektromotorem o výkonu 115 kW/156 (+15 % výkonu) a baterií nové generace. To spolu s řadou evolucí, které od roku 2021 výrazně zlepšily jeho energetickou účinnost, zajistilo, že dojezd vozu může nyní přesáhnout až 400 km. Elektrická účinnost je výjimečná, s hodnotou pouhých 12,0 kWh/100 km (užitečná energie/dojezd), což je mezi elektromobily segmentu B nejlepší výsledek.

Elektrický skútr Peugeot e-Streetzone

Na stánku Peugeot v hale 4 poblíž informační stěny Peugeot e-Solutions věnované službám, které značka nabízí uživatelům svých elektrifikovaných vozů, si budou moci návštěvníci prohlédnout také nový elektrický skútr firmy Peugeot Motorcycles: Peugeot e-Streetzone. Ten demonstruje, že Peugeot rozšiřuje svou nabídku elektrifikované mobility i na jízdní kola a skútry. Bude k dispozici ve dvou verzích, s jednou/dvěma bateriemi, přičemž silnější varianta nabízí dojezd až 112 km v režimu Eco. Peugeot e-Streetzone je vybaven vyjmutelnými bateriemi, které lze snadno a rychle dobíjet z jakékoli domácí zásuvky. Díky osvědčenému podvozku a jízdním vlastnostem je e-Streetzone značky Peugeot Motorcycles ideálním dopravním prostředkem pro centra měst.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze