Svezli jsme se ve faceliftovaném Peugeotu e-208

Svezli jsme se ve faceliftovaném Peugeotu e-208
Fotografie: Petr Vomáčka, fDrive.cz
  • Dojezd se díky 51kWh baterii zvýšil až na 409 km
  • Změny jsou patrné v exteriéru i v interiéru

Menší elektromobil Peugeot se od svého uvedení na trh v roce 2019 stal ikonou elektromobility díky kombinaci výkonnosti, stylu a ekologičnosti. Nový facelift, který byl nedávno představen, přináší ještě větší inovace a vylepšení. Podívejme se na technické údaje a novinky, které přináší nový facelift Peugeot e-208.

Výkon a dojezd

Jedním z klíčových aspektů faceliftu je jeho výkonnost. Auto pohání elektromotor o výkonu 115 kW (156 koní) a točivém momentu 230 Nm, což mu umožňuje dynamické zrychlení z 0 na 100 km/h za 8,2 s. Inovace jsou i v podobě vylepšení lithium-iontové baterie s nominální kapacitou 51 kWh (reálná 48,1 kWh), což znamená dojezd až na 409 kilometrů podle WLTP. Tento výkon a dojezd představují významné zlepšení oproti předchozí verzi. S rychlonabíjecí stanicí s výkonem 100 kW lze baterii dobít na 80 % za pouhých 25 minut, což umožňuje krátké dobíjecí časy během dlouhých cest. Domácí nabíjení přes nabíjecí stanici s výkonem 11 kW trvá přibližně 3 hodiny, což je stále velmi rychlé v porovnání s některými konkurenčními modely.

Design, aerodynamika a technologie

Přepracovaná přední maska s integrovanými světlomety LED a aerodynamickými prvky zlepšují nejen vzhled vozu, ale také jeho efektivitu. Peugeot se zaměřil na optimalizaci aerodynamiky, což se projevuje na nižším aerodynamickém odporu a lepší energetické účinnosti, což vede k prodloužení dojezdu. V interiéru najdeme širokou škálu pokročilých technologických funkcí, které zlepšují komfort a bezpečnost cestujících. Centrální dotykový displej s rozhraním UConnect umožňuje snadný přístup k různým funkcím vozidla, navigaci a multimediálním možnostem. Nechybí asistence při jízdě, která zahrnuje adaptivní tempomat, automatické brzdění a asistenci při udržování pruhu.

Nový facelift představuje významný krok vpřed nejen v oblasti elektromobility, jelikož auto se prodává i v dalších motorizacích (hybrid, benzín či nafta). S elegantním designem, vysokým výkonem, pokročilými technologickými funkcemi a ekologickým provozem se stává atraktivní volbou pro zákazníky hledající moderní, efektivní a udržitelné osobní vozidlo.

Technické parametry Peugeot e-208 (2023)

Kompletní specifikace
Konstrukcehatchback, 4 055 × 1 745 × 1 430 mm, 1 530 kg
PohonElektřina, hnaná náprava: přední
Výkon115 kW, 156 koní, točivý moment: 260 Nm
Baterie51 kWh (48,1 kWh využitelná kapacita)
Nabíjenírychlonabíjení: 100 kW, palubní: 11 kW, konektory: CCS Combo, Mennekes
SpotřebaKombinovaná: 12 kWh / 100 km, dojezd: 400 km
Cena od910 000 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze