Peugeot tasí elektrické drápy a chystá zelenější příští

Peugeot tasí elektrické drápy a chystá zelenější příští
Fotografie: Peugeot
  • Peugeot uvede během dvou let pět nových elektromobilů
  • Chystá sérii konkrétních kroků pro udržitelnější a zelenější budoucnost
  • Připravuje také nové obchodní modely

Peugeot představil svou vizi E-Lion, zahrnující všechny aspekty vývoje, výroby a používání elektromobilů. V jejím rámci chce už v roce 2025 nabízet všechny modely s různými formami elektrifikace a o pět let později už v Evropě prodávat výhradně čistě bateriové elektromobily BEV. Nová vize přinese také zkušenosti, například podstatně prodlouženou životnost automobilů z nynějších 15 na 20 až 25 let. Tomu se samozřejmě přizpůsobí konstrukce, která umožní nejen snadnou výměnu opotřebitelných dílů (čalounění či obložení), ale i renovaci a recyklaci dílů. Součástí samozřejmě budou i pravidelné dálkové aktualizace OTA, udržující software a do jisté míry i vzhled vozidla aktuální.

Důraz bude také kladen na šetření ve všech oblastech. Hmotnost sníží tenčí sedadla a lehčí tkaniny, část odpadu se využije na lisované tkaniny, ušetří se zdroje vynecháním chromu a omezením spotřeby surových materiálů, sníží se spotřeba energie při výrobě. Úsilí se zaměří také na zlepšení zákaznického zážitku, a to už při nákupu, kdy bude možné si nový Peugeot pořídit online a navíc v balíčku se všemi službami včetně nabíjení. Dále při nabíjení díky komplexní službě Free2Move eSolutions, která nabídne jak domácí instalaci wallboxu, tak agregační nabíjecí kartu s přístupem k 350 000 stanic v Evropě včetně možnosti předplaceného kreditu. A koneckonců i při cestování díky aplikaci Trip Planner, plánující cestu s ohledem na spotřebu, nabíjení i aktivity posádky.

Součástí marketingu se staly i nové formy financování, již fungující ve Francii a později zamýšlené i pro další země. Příkladem jsou dva modely leasingu, a sice Peugeot As You Go, tedy měsíční splátky podle ujetých kilometrů. Základní nabídka je velice nízká a zahrnuje 500 km, za každý další kilometr si může zákazník doplatit. Peugeot e-208 v této formě například vyjde na 150 eur (3 725 Kč) měsíčně, za každý kilometr navíc se doplácí 7 centů (2 koruny). Na opačném konci je Peugeot Your Way, kdy si lze na libovolnou dobu operativně pronajmout vůz za jedinou měsíční splátku, zahrnující veškeré náklady včetně servisu a údržby, pojištění a nabíjení. Smlouvu lze kdykoliv ukončit.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze