Peugeot přichází s informacemi o elektrické 308. Nejdříve přijde hybrid

Peugeot přichází s informacemi o elektrické 308. Nejdříve přijde hybrid
  • Peugeot bude na alternativní zdroje pohonu přecházet postupně
  • Vyvinul pro to svou vlastní platformu EMP2, podobně jako VW s jeho MEB
  • U 308 nejdříve přijde varianta se spalovacím motorem, následně plug-in hybrid a poté plně elektrická verze

Peugeot na trh s elektromobily naplno vstoupil poměrně nedávno. Samozřejmě je to dáno vypuštěním nové 208, která nabídla i elektrickou verzi a zdá se, že je o ni velký zájem. Zajímavostí na tomto vozu je, že klasická varianta se spalovacím motorem vypadá velice podobně jako jeho elektrický bratříček. Takže je perfektním vozem pro ty, kteří netouží po futuristickém vzhledu, ale chtějí si zachovat pocit z klasického auta. Nyní přicházejí první informace o chystané elektrické verzi legendární 308.

Peugeot 308 2020

Peugeot je součástí skupiny PSA společně s Citroenem, Opelem, DS a dalšími. Ti pro svá auta vyvinuli společnou platformu EMP2, podobně jako VW Group s MEB. Ta od PSA je připravena jak na tradiční pohon, tak na plug-in hybridní i plně elektrickou verzi. Ředitel značky, Jean-Philippe Imparato, prozradil v rozhovoru pro Automotive News Europe, že takto bude postupovat i očekávaná verze 308. Nejdříve přijde varianta se spalovacím motorem, následně plug-in hybrid a poté i elektrifikovaná verze.

Nicméně na první elektrické auto založené na platformě EMP2 si ještě počkáme. Imparato to komentoval slovy: „Naše kompaktní a střední auta budou mít nejdříve plug-in hybridní pohon, kvůli hladšímu přechodu na čistě elektrický motor.“ Mezi tato auta patří právě 308, jeho podobně velký bratříček 3008 a sedan 508.

Nicméně si automobilka moc dobře uvědomuje zvyšující se poptávku po elektrických vozech. Po vypuštění e-208 bylo pouze ve Francii 12 procent z objednávek na variantu s elektromotorem, a to se nebavíme o rezervaci, ale o reálných objednávkách. Imparato ví o jejich pozici na trhu a jaký dopad by na to mohla mít případná elektrifikace celé flotily vozů Peugeot.

Poptávka zákazníků Peugeotu po elektrických verzích přichází, zdá se, v perfektní čas, a to vzhledem k novým regulacím EU v oblasti vypuštěného CO2 do vzduchu. Imparato potvrdil předešlý výrok, že značka po zavedení nových pravidel nezaplatí ani euro na silničních poplatcích a dodal: „Na tuto situaci jsme se připravovali několik měsíců a monitorovali jsme všechny emise jak u nových aut, tak u vozů našich dealerů.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze