Peugeot E-408. Rodina je kompletní

5
Peugeot E-408. Rodina je kompletní
Fotografie: Peugeot
  • Peugeot uvedl plně elektrickou verzi svého modelu 408, uvedeného v roce 2022
  • Ta doplní již prodávaný hybrid a plug-in hybrid
  • Vůz se již nabízí na českém trhu

Peugeot představil další pohon pro svůj netradičně tvarovaný fastback Peugeot 408. Vedle klasického a nabíjecího hybridu uvede do prodeje i plně elektrickou verzi E-408. Ta spočívá na stejné platformě E-EMP2 a nabídne konvenční techniku, tedy vpředu uložený, synchronní elektromotor s permanentními magnety a výkonem 214 k/345 Nm. NMC Baterie nabídne využitelnou kapacitu 58,2 kWh a WLTP dojezd až 453 km. Součástí standardní výbavy je tepelné čerpadlo a vyhřívání volantu i předních sedadel, volba tří jízdních režimů a tří stupňů rekuperace s pomocí pádel pod volantem plus čtvrtého, intenzivního, separátním tlačítkem B. Nabíjet jej lze rychlostí až 11 kW (AC) či 120 kW (DC).

Cena čistě elektrické verze startuje jen o 40 000 Kč výše oproti plug-in hybridu ve standardním ceníku, v němž E-408 začíná na částce 1 110 000 Kč v linii Allure, případně rovných 1,2 milionu s výbavou GT. Dlouhodobé akční ceny 1 050 000 Kč (Allure) a 1 140 000 (GT) jsou pak od PHEV vzdáleny trochu více. Součástí standardní výbavy je zesílené akustické zasklení, panel virtuálních programovatelných tlačítek, navigace s plánováním nabíjecích zastávek, 19" kola a pro výbavu GT také maticové světlomety.

Diskuze ke článku
Petr Jahoda
Petr Jahoda
58 kWh baterie, dal číst nemá cenu. Zbytečně auto, za nesmyslné peníze. Ty manazirci snad berou drogy, jinak není možné, že vypustí takový nesmysl do prodeje.
Jan Jakubík
Jan Jakubík
Z hlediska techniky pěkný krůček v před. Snad brzy tuhle sdílěnou ele. výbavu dostanou taky menší jedinci, ale přesto to není dostatečný krok, pokud tu techniku nepošlou cenou dolů. Však větší bráchové e-3008 a e-5008 bude mít baterii 73 defakto a za "přijatelný" příplatek 97 kWh. Tohle má být za stejnou cenu? To přece asi ne. To zákazník nemůže přijmout, takovou nerelevantní nabídku. Ja nevím, třeba se v tom jenom nevyznám, ale mně to hlava nebere. :-D
Michal Opluštil
Michal Opluštil
Ok, technika už začíná být přijatelná. Auto krásné. Ještě tam dát RWD a možnost tažného, cenu srazit k milionu a už se o tom dá uvažovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze