Ostrava zavádí výhody pro majitele automobilů s SPZ začínající na písmena EL

3
Ostrava zavádí výhody pro majitele automobilů s SPZ začínající na písmena EL
  • Automobily se speciální registrační značkou budou moci parkovat v zónách R a A zcela zdarma
  • Podobná situace je i v Praze, kde majitelé této SPZ mohou bezplatně využívat modré a fialové zóny

Majitelé elektromobilů, ale také jiných ekologických automobilů, které splňují lhůtu pro získaní speciální SPZ, mohou v Praze parkovat na modrých a fialových zónách, což je rozhodně velký benefit. Do této skupiny se vejde například i Mercedes E 300 de, tedy plug-in hybridní model s naftovým motorem pod kapotou.

Nissan Leaf

Podobné výhody pro majitele automobilů s registrační značkou začínající na EL však nezavádí pouze Praha, ale také Ostrava, jak píše moap.ostrava.cz. Jistě jde o příjemný benefit, který uvítají lidé, kteří v Ostravě tráví čas. Uvidíme, zda se podobnou cestou vydají i další města. A nejde o jediné výhody pro majitele ekologických vozů. V plánu je osvobodit elektromobily od placení dálničních známek. Aktuálně se o této záležitosti jedná.

Diskuze ke článku
Martin iOn
Děkuji za článek, neboť město Ostrava tento krok učinila v naprosté tichosti a jakmile jsem to zjistil, snažil jsem se šířit osvětu, proto jsem rád i za tento článek.

Pro zájemce přikládám konkrétní nařízení:

nařízení č. 9/2018
https://www.ostrava.cz//cs/urad/pravni-predpisy/narizeni-statutarniho-mesta-ostravy/rok-2018/narizeni-mesta-c-9-2018-platne-od-1-1-2019

novela nařízení č. 6/2019
https://www.ostrava.cz/cs/urad/pravni-predpisy/narizeni-statutarniho-mesta-ostravy/rok-2019
JanoS
...jenom s ceskou znackou EL. Alespon ten Prazsky magistrat vydava opravneni i cizincum. V Rakousku taky jenom Rakouske E znacky muzou jit po dalnici rychleji nez ostatni (neplati ekologicke omezeni)...

Doufam ze se to srovna, protoze tohle je strasne hloupe, kdyz uz jsme v EU.
Radovan
Konečně se něco pohnulo, byť naprosto v utajení. jedna návštěva ostravského magistrátu a vybaven informacemi a plnou mocí pro manželku jsem jel domů. Máme 2 elektromobiy Druhý den s vyplněnou plnou mocí a běma velkými techničáky jsem dorazil a ejhle, ještě na mne jedna EL značka vyšla. Další musí nechat vyrobit, manželka se dočká do 14 dní. Takže od předvčerejška jsem EL :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze