Oblíbená navigace Waze bude nově zobrazovat nabíjecí místa

1
Oblíbená navigace Waze bude nově zobrazovat nabíjecí místa
Fotografie: Apple
  • Nově budou moci uživatelé zadávat lokaci nabíjecích stanic
  • Funkce dorazí v průběhu následujících týdnů

Navzdory integrované navigaci, která se v poslední době stává celkem běžnou součástí i cenově dostupnějších vozů, stále početná skupina řidičů preferuje platformu Android Auto či Apple CarPlay s možností spuštění navigace Waze.

Vítanou novinkou, která se objevila na blogu společnosti Google (která aplikace Waze již před delší dobou odkoupila), je možnost řidičů snadno upozorňovat na přítomnost nabíjecích stanic. Právě komunitní aspekt navigace Waze by pak měl, podobně jako je tomu u upozornění na nehody, překážky na silnici či policejní hlídky, významně přispět k tomu, aby byla mapa nabíjecích stanic aktualizovaná a obsahovala přesné informace.

Informace o poloze (a stavu) nabíjecích stanic by se měla objevit v aplikaci v průběhu následujících týdnů, a to globálně, tedy nikoliv jen na určitém trhu, ale i v ČR. K vyhledání nejbližší nabíjecí stanice pak bude aplikace vyžadovat zadání údajů o modelu elektromobilu a typu nabíjecího konektoru.

Diskuze ke článku
Karel Schmidt
Karel Schmidt
Bez online informace o obsazenosti to bude jenom poloviční použitelnost. Uvidíme zda se podaří to tam taky implementovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze