Jak si u Android Auto aktivovat vývojářské možnosti a v čem vám můžou pomoct?

Jak si u Android Auto aktivovat vývojářské možnosti a v čem vám můžou pomoct?
Fotografie: Martin Pultzner, fdrive.cz
  • Vývojářské možnosti platformy Android Auto lze aktivovat podobně jako u systému Android
  • Nastavit zde lze chování denního/nočního režimu, ale třeba i bezdrátové připojení

Odemčení vývojářských možností u platformy Android Auto dává uživatelům, podobně jako v případě operačního systému Android, přístup k běžně skrytým možnostem nastavení, které ani zdaleka neocení, jak by mohl evokovat název, pouze vývojáři. I běžnému uživateli Android Auto totiž může odemknutí vývojářských možností usnadnit život, a to přinejmenším v jednom konkrétním případě. Nejprve se však pojďme podívat, jak vlastně vývojářské možnosti u Android Auto odemknout.

Prvním krokem je ve vyhledávání telefonu s Androidem zadat heslo „Android Auto“, díky němuž systém vyhledá záložku Android Auto ukrytou obvykle hlouběji v nastavení. Následně stačí sjet dolů a desetkrát kliknout na políčko „Verze“, čímž se vývojářské možnosti odemknou. Nutno dodat, že jejich odemknutím uživatel nebude mít možnost v rámci Android Auto spustit zakázané aplikace, jako je třeba YouTube, Instagram a další, jejichž používání je v přímém rozporu s bezpečnostní řidiče a posádky během jízdy.

Ve vývojářském nastavení lze deaktivovat bezdrátové připojení k Android Auto.

Poté stačí kliknout na ikonku tří teček v pravém horním rohu a zvolit možnost „Nastavení pro vývojáře“, kde lze vynutit aby Android Auto běželo v tmavém režimu, a to nejen podle nastavení vozu (světlý a tmavý režim se přepíná pomocí světelných senzorů podobně, jako je tomu u podsvícení přístrojové desky a dalších prvků), jak je tomu defaultně, ale také podle světlého či tmavého režimu v telefonu. Alternativně zde lze přímo vynutit denní nebo naopak noční režim. Standardně lze v nastavení ponechat přepínání režimů pouze na automatice, případně vynutit denní či noční režim, nikoliv jej však měnit dle nastavení telefonu.

Nejsnáze se k nastavení Android Auto dostanete vyhledáváním hesla „Android Auto“ v systému

Majitelé smartphonů s verzí Android Auto 8.7 a vyšší pak ocení i možnost ve vývojářském nastavení deaktivovat bezdrátové připojení k Android Auto, které může být někdy spíš na obtíž než ku prospěchu, a aktivovat AA pouze v případě drátového propojení, kdy se telefon zároveň obvykle rychleji nabíjí, než je tomu u bezdrátové alternativy (disponuje-li vůz bezdrátovým nabíjením). U starších verzí Android Auto byla tato možnost nastavení standardně přístupná, Google se jí však rozhodl schovat do vývojářských možností.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze