Aktualizace Android Auto vás upozorní na vadný USB kabel

3
Aktualizace Android Auto vás upozorní na vadný USB kabel
Fotografie: Martin Pultzner, fdrive.cz
  • Funkce se objeví ve verzi 7.5.121104
  • Umožní provést autodiagnostiku kabelového propojení vozu a telefonu
  • Nevhodný USB kabel bývá častou příčinou potíží

Propojit mobilní telefon a systém vozidla pomocí funkce Android Auto může být někdy trochu oříšek. Porozumět si musí jak samotná aplikace a software v autě, tak i úpravy operačního systému výrobce telefonu. Často se ale zapomíná na to, že k propojení slouží USB kabel. I když se může jevit funkční, například pro nabíjení, nemusí splňovat vysoké nároky pro přesun velkého množství dat.


Z toho důvodu také Google nedoporučuje používat kabely delší než 1 metr a radí vyhnout se nejrůznějším prodlužkám a adaptérům. Nejjistější je sáhnout po kabelu přímo od výrobce telefonu, který jste našli v jeho balení.

Na telefony s Androidem se co nevidět rozšíří aktualizace aplikace Android Auto s označením 7.5.121104. Novinkou její výbavy bude funkce pro autodiagnostiku kabelového spojení. V případě problémů tak můžete snadno zjistit, jestli nepomůže to nejlevnější a nejjednodušší řešení – vyměnit USB kabel za jiný.

Diskuze ke článku
Danny Czech
Danny Czech
Narazil někdo na problém s tím, že mu občas zhasne infotainment a po chvíli znovu najede? Myslel jsem, že to souvisí s otřesy, ale po tom, co jsem začal používat AAwireless, tak je to to samé. Kabely jsem zkoušel různé i různé telefony (Huawei P9 Lite, Nokia 6.1, Samsung S21). Auto je Škoda Octavia III. Kabelem myslím, že to není, protože to by se krabička od AAwireless restartovala, když to vypadne, ale to se neděje. Dokázal někdo tento problém odbourat např. novou verzí infotainmentu?
Josef L
Josef L
Kdyby už raději udělali bezkabelovou verzi Android Auto.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze