Máte starší telefon s Androidem? Google vám vypne Android Auto

Máte starší telefon s Androidem? Google vám vypne Android Auto
Fotografie: Martin Pultzner, fdrive.cz
  • Ukončení podpory by mělo souviset s chystanou aktualizací „Coolwalk“
  • Problém budou mít majitelé smartphonů se starším operačním systémem, než je Android 8

Podpora Android Auto je vcelku běžnou záležitostí u valné většiny nových automobilů osazených barevným displejem, neznamená to však, že by pro ni neměli využití ani majitelé luxusních vozidel s pokročilým infotainmentem a třeba i kvalitní integrovanou navigací. Možnost propojení telefonu s vozidlem například právě za účelem navigování na známé adresy nebo přehrávání hudby je velmi populární. O to víc vás možná překvapí nejnovější tah Googlu, na který upozorňuje server 9to5google.com.

Podle všeho totiž bude nově Android Auto vyžadovat alespoň operační systém Android 8, doposud přitom platilo, že Android Auto spolupracuje s telefony s nainstalovaným Androidem 6 a novějším. Změna souvisí s aktualizací s označením „Coolwalk“ (viz oficiální ukázka na YouTube), která má přinést výraznější změny v designu platformy Android Auto, ovšem pro majitele starších telefonů to rovněž znamená, že jim Android Auto zkrátka přestane fungovat.

Možností navíc není ani aktualizace platformy Android Auto neinstalovat, neboť to probíhá automaticky a Google na dálku skrze servery bude vyžadovat novější Android. Pro většinu uživatelů to naštěstí nebude představovat problém, jistě se však najdou i tací, kteří kvůli tomuto kroku budou muset pořídit nový smartphone.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze