Google odhalil novinky pro Android Auto. Rozdělená obrazovka bude norma

Google odhalil novinky pro Android Auto. Rozdělená obrazovka bude norma
Fotografie: Google
  • Hlavní je změna designu
  • Všichni nyní dostanou obrazovku dělenou na 3 základní okna
  • Aktualizace dorazí během léta

V rámci konference Google I/O 2022 představuje Google řadu novinek z oblasti hardwaru, služeb a také systémů, za kterými stojí. Mezi nimi je i Android Auto. Ten by měl dostat zásadní aktualizaci pro všechny uživatele ještě v průběhu léta.

A na jaké novinky se můžeme těšit? Nejvýraznější změnou bude nový design, který pracuje s oddělenými okny. Podobné dělení bylo dosud dostupné jen pro majitele širokoúhlých displejů s určitým rozlišením. Nyní však budou mít při řízení všichni okamžitý přehled o třech nejpoužívanějších aspektech Android Auto: o navigaci, přehrávání médií a notifikacích. Android Auto podle velikosti displeje a jeho orientace vybere vždy to nejvhodnější uspořádání tak, aby ovládací prvky byly co nejblíže volantu. Mezi funkčními novinkami je pak možnost sdílet s kontakty odhadovaný čas příjezdu a také návrhy odpovědí na zprávy, i když ty asi nejspíše nebudou fungovat v češtině.

Google slíbil také něco pro automobily s vestavěným operačním systémem Android Auto, respektive Android Automotive Auto, jako jsou některé novější modely značek Volvo, Ford a GMC. Těm by měl dorazit webový prohlížeč a možnost sledovat videa z YouTube a dalších služeb přímo na obrazovce vozu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze