Do Android Auto zamíří řada nových aplikací

Do Android Auto zamíří řada nových aplikací
Fotografie: Google
  • Nově se z obrazovky auta připojíte ke konferenci na Zoomu nebo Microsoft Teams
  • Do aut se dostane také YouTube, webové prohlížeče a hry
  • Android Auto bude také podporovat systémy s více obrazovkami

Google uspořádal tradiční konferenci Google I/O, na níž představil řadu novinek týkajících se využití umělé inteligence nebo i nové přístroje, jako je jeho první ohebný telefon. A nezapomněl ani na fakt, že vytvořil a udržuje dva systémy určené pro automobily. Vedle Android Auto je to i Android Automotive OS.

Pokud tyto systémy používáte, pak asi víte, že jednou z jejich slabin je softwarová výbava. V podstatě to není chyba, ale vlastnost. Google nechce, aby jeho systémy zbytečně rozptylovaly řidiče, a tak zde naleznete jen tři základní okruhy aplikací: navigace, hudební přehrávače a tzv. instant messengery pro výměnu zpráv.

Podle informací Googlu se tento seznam brzy rozroste o řadu zajímavých a zvučných jmen. K textovým messengerům mají brzy přibýt i ty audiovizuální jako Microsoft Teams, Zoom či WebEx. To zřejmě pro případ, že uváznete v zácpě, ale budete se chtít zúčastnit porady alespoň na dálku.

Čekání vám zase může zpříjemnit YouTube. Společně s tím slibuje Google podporu aut s více displeji. Vepředu tak můžete mít puštěnou navigaci, zatímco dětem vzadu pustíte pohádku. Nově se do nabídky Androidu Auto dostanou také webové prohlížeče a hry. Zajímavě zní také větší integrace s Google Home, ale pro české uživatele je prozatím překážkou neúplná podpora češtiny, co se hlasových příkazů týče.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze