O víkendu se na Slovensku zúčastníme 1. ročníku Green Rallye Tatry

O víkendu se na Slovensku zúčastníme 1. ročníku Green Rallye Tatry
  • Vůbec poprvé na území Slovenska proběhne podobná akce
  • Naše redakce bude na startu s Teslou Modelem S 85

Letos je to vůbec poprvé, kdy bude součástí Rallye Tatry jízda pravidelnosti s elektrickými a hybridními vozy. Je to dokonce první obdobná soutěž konaná na území Slovenska. Rallye se koná ve dnech 25. a 26. května, pojede se ze 100% na asfaltu a délka bude 111 kilometrů.

Czech new energies rallye

Nepůjde o klasickou rallye, ale o jízdu pravidelnosti, při které posádky absolvují některé z klasických rychlostních zkoušek Rallye Tatry okořeněné o speciální úkoly, jako například jízdu zručnosti, test akcelerace, společensko-kulturní vyžití v nádherném regionu pod slovenskými velehorami spojené s příjemnými gastronomickými zážitky či relaxací ve wellness.

Jízda pravidelnosti v rámci Green Rallye Tatry je určena výhradně pro posádky s vozy, které jsou poháněny plně elektricky, nebo s hybridními vozy s kombinovaným spalovacím a elektrickým pohonem.

Zatímco minulý rok jsme se zúčastnili 6. Czech New Energies Rallye s vozidlem Volkswagen e-up!, letošní ročník jsme absolvovali v Hyundai Ioniq Hybrid. Na Slovensko se chystáme díky spolupráci s asociací pro elektromobilitu ČR a pojedeme s Teslou Modelem S 85

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze