Koncem týdne startuje Czech New Energies Rallye. I letos budeme na startu

Koncem týdne startuje Czech New Energies Rallye. I letos budeme na startu
  • Zatímco minulý rok jsme jeli čistým elektromobilem, letos osedláme Hyundai Ioniq Hybrid
  • Cílem není nejrychlejší čas, ale ten nejpřesnější
  • Rallye startuje v pátek 18. 5. v Českém Krumlově

Rok utekl jako voda a i letos se podobně jako minulý rok pojede v Jihočeském kraji FIA Electric and New Energy Championship. Hovorově řečeno jde o elektrickou rallye, kterou naše redakce absolvovala minulý rok. A nejinak tomu bude i letos.

Soutěž se koná v Jihočeském kraji v okolí Českého Krumlova. Začíná se 17. 5. 2018 ve formě hvězdicové jízdy, kde od nabíjecích stanic v Humpolci, Písku a rakouském Rainbach im Mühlkreis jednotlivé posádky odstartují. Rallye pokračuje v pátek 18. a v sobotu 19. 5. se startem a cílem v Českém Krumlově. O vítězi soutěže konané v běžném silničním provozu rozhodne nejpřesnější dodržování stanoveného rychlostního průměru.

Zatímco minulý rok jsme celou trasu jeli s Volkswagenem e-up!, který nás nenechal v žádných problémech, ačkoli jsme párkrát narazili na problém s jeho menší baterií. Letos pojedeme pro změnu ve voze Hyundai Ioniq Hybrid.

Pravidla budou stejná jako minulý rok. Nejde tedy o co nejkratší čas v daném úseku, ale o co největší přesnost. Jednoduše řečeno musíte držet rychlostní průměr, aby váš čas byl co nejpřesnější – každá sekunda pod průměr i nad průměr je špatně.

Zdroj: rallye-newenergies.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze