Czech New Energies Rallye 2018 – 3. den

Czech New Energies Rallye 2018 – 3. den
  • Na poslední den byl připraven bohatý program včetně závěrečného ceremoniálu
  • Naše posádka se umístila na krásném 9. místě v kategorii Česká Trophy v ECO Rally a na 1. místě v kategorii hybridů
  • Příští rok se pokusíme svůj úspěch obhájit

Poslední den na nás opět čekaly 2 části rozdělené na 3 a 3 rychlostní zkoušky. V první části, která měla téměř 102 km, jsme se vydali na Lipno. Start byl proběhl v brzkých ranních hodinách a náš start připadl na 7:57 minut. Díky zlepšení výsledků z předešlého dne jsme měli první 3 rychlostní zkoušky velmi úspěšné, a to i přes výpadek techniky při první z nich. Umístili jsme se 6., 4. a 7. a v průběžném hodnocení jsme začali stoupat vzhůru.

Konec první části se odehrál ve Skiareálu Lipno, kde nás čekal oběd a bohatý doprovodný program. Mohli jsme si vybrat, zda se půjdeme kouknout na dračí lodě na Lipno, nebo jestli vyjedeme lanovkou na Kramolín a navštívíme stezku v korunách stromů. V ceně byl jak vstup, tak jízda na tobogánu dolů z věže. My jsme si vybrali druhou variantu a šli se kochat panoramatem Šumavy. Po cestě zpět jsme usoudili, že cesta lanovkou je příliš zdlouhavá, a tak jsme si půjčili terénní koloběžky a dolů jsme sjeli na nich.

Pak už na nás čekal start do poslední etapy celého rally. Poslední úsek měl 74 km a nám se při rychlostních zkouškách podařilo umístit na 7., 8. a opět 8. místě, což pro nás ve výsledku znamenalo postup na celkově 9. místo z 32 posádek v kategorii Česká Trophy v ECO Rally a na 1. místo v kategorii hybridů.

Závěr této poslední etapy byl v Jelení Zahradě v Českém Krumlově, kde proběhlo vyhlášení všech výsledků 46. Rallye Český Krumlov včetně výsledků 7. Czech New Energies Rallye. Každá posádka vyjela na rampu, před zraky všech diváků byla představena a všichni v krátkosti sdělili své dojmy.

Letošní ročník se obešel bez vážnějších nehod a jediné, co se přihodilo, bylo to, že se jedna posádka v zatáčce bokem opřela o balík sena a rozbila si okénko. Zúčastněné posádky nepocházely jen z České republiky, ale na startovní listině se objevili také Italové, Rakušané, Němci a Francouzi, z čehož se Francouzi a Italové umístili na 2. a 3. pozici v kategorii FIA E-Rally Regularity Cup, kde bylo 22 posádek.

Závěrem bych rád poděkoval jménem naší redakce společnosti Hyundai Motor Czech s.r.o. za ochotu a svornost při vypůjčení vozu Hyundai Ioniq Hybrid, dále organizátorům celé akce a konečně všem zúčastněným, dalším posádkám, celému týmu Hyundai a jmenovitě mému řidiči Milanu Marušákovi, a to za skvělý výkon za volantem. Už nyní se naše redakce těší na příští ročník, kdy se pokusíme letošní úspěch obhájit.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze