Nový šéf Audi je vděčný za existenci Tesly a fandí elektromobilitě

Nový šéf Audi je vděčný za existenci Tesly a fandí elektromobilitě
Fotografie: fDrive.cz
  • Markus Duesmann řekl, že je vděčný za Teslu, ale ani Audi podle něj nezaspalo
  • Díky projektu Artemis by se měl zrychlit vývoj nových elektromobilů
  • V roce 2025 Audi předpokládá 40% podíl elektrifikovaných vozů na evropském trhu

Jsem vděčný, že Tesla existuje.“ Toto zaznělo z úst Markuse Duesmanna, který dříve mnoho let působil u BMW. Právě on dostal za úkol dostat Audi mezi koncernové průkopníky, a to ve velmi nelehké oblasti – elektromobilitě. Rychlost, agilita, spolehlivost – to jsou vlastnosti produktů, které má jím založený projekt Artemis přinést, nechává se slyšet o svých plánech. Píše o tom ecomento.de.

Klíč k řešení se nachází ve správné ekonomické kalkulaci změn, které by byly stále rentabilní,“ dodává. Počítá se totiž s postupnou transformací celé palety vozů na elektrický pohon. Pro rok 2025 Audi plánuje, že přibližně 40 % vozů prodaných v Evropě budou tvořit právě elektromobily.

Do konce roku by se mělo prodat 40 tisíc e-tronů

Audi svou první sérii elektromobilů představilo už v roce 2019 svým SUV e-tron, stejně tak i derivátem e-tron Sportback. Za první polovinu letošního roku hlásila automobilka z Ingolstadtu 17 000 prodaných elektromobilů. Koncem roku 2020 by to mělo být více než 40 000. „Nezaspali jsme“ říká Duesmann. „Proto to bolí stále znovu slyšet“, dodává. Na celou situaci je zapotřebí nahlížet i z toho hlediska, že pro dnešního kupce ještě není dostatečně připravena infrastruktura, která by ulehčila dnešní mírné nejistotě při cestování.

Náš cíl je v roce 2024 ukázat první vysoce efektivní elektromobil“, tvrdí Duesmann. K tomu mají posloužit v projektu Artemis nejen zkušební laboratoře pro nové technologie, ale také nové procesy a způsoby spolupráce. „To vše dá vzniknout kompetenčnímu centru, které jsme ještě nikdy před tím neměli,“ popisuje šéf Audi. Technologie vytvořené v rámci Artemis by měly být přínosem pro celou skupinu Volkswagen.

To, co v rámci tohoto projektu vznikne, budeme moci velmi rychle rozšířit.“, říká. Jaké zásadní přínosy Artemis přinese? Necháme se překvapit, není však tajemstvím, že na téma elektromobility Audi již úzce spolupracuje s Porsche.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze