Audi zrychlí vývoj elektromobilů. Startuje projekt Artemis

Audi zrychlí vývoj elektromobilů. Startuje projekt Artemis
Fotografie: Audi AG
  • Nový generální ředitel Audi zahájil projekt „Artemis“ s cílem vytvořit efektivnější vývojový proces pro nová vozidla
  • Výsledky projektu Artemis budou sloužit jako model pro zbytek koncernu Volkswagen
  • Prvním bodem na seznamu úkolů týmu Artemis je vysoce efektivní elektrický vůz

Audi se v nastávajícím období zaměří na hledání způsobů, jak ještě více urychlit vývoj elektromobilů. Nedávno jmenovaný generální ředitel Audi, Markus Duesmann, zahájil projekt „Artemis“ s cílem vytvořit efektivnější vývojový proces pro nová vozidla.

Audi e-tron Sportback (2020)

Greencarreports.com uvádí, že prvním úkolem týmu Artemis je „vysoce efektivní elektrický vůz“, který má být uveden na trh už v roce 2024, což je ambiciózní cíl vzhledem k běžné délce vývoje aut a jejich uvádění na trh. Tým povede Alex Hitzinger, který v současné době odpovídá za vývojový program autonomního řízení skupiny VW. Hitzinger také strávil tři roky v Applu.

Duesmann a jeho kolegové z koncernu Volkswagen rovněž očekávají, že projekt Artemis poskytne plán budoucího agilního vývoje automobilů v celé skupině Volkswagen,“ stojí v tiskové zprávě Audi.

Audi není prvním výrobcem automobilů, který vytvořil rychle se rozvíjející vývojový tým zaměřený na elektromobily. „Team Edison“ společnosti Ford vytvořil elektrický Mustang Mach-E. Startupy jako Byton výrazně zkrátily dobu vývoje tím, že se rozhodly pro použití velké části komponent od třetích stran, jako je v jejich případě Bosch.

Audi má v současné době na trhu už dva elektromobily, a to e-tron a e-tron Sportback. V obou případech jde o velká SUV se špičkovými parametry a vyšší cenovkou. V letošním roce by mělo dojít ještě k představení menšího SUV Q4 e-tron, na přelomu letošního a příštího roku se pak očekává sportovní sedan e-tron GT, dvojče Porsche Taycan.

,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze