Tesly Roadster a Cybertruck jsou na seznamu nejočekávanějších vozů na světě

1
Tesly Roadster a Cybertruck jsou na seznamu nejočekávanějších vozů na světě
Fotografie: Tesla
  • Za letošní rok bylo zadáno skoro 7 milionů dotazů na model Roadster
  • Třetí místo si ukořistil GMC Hummer EV

Možná se to nezdá, ale Tesla v poslední době vede nejen v oblasti vysokých prodejů. Kromě toho se totiž její dva zatím nevyráběné modely dostaly na seznam nejočekávanějších vozidel, která mají přijít příští rok. Píše o tom insideevs.com a o celkem zajímavý průzkum se postarala firma LeaseFetcher se sídlem ve Spojeném britském království. Ta shromáždila kompletní data z vyhledávače Google za letošní rok, na jejichž základě vytvořila seznam zájmu o různé kategorie elektrických vozidel. Rozdělení bylo celkem jednoduché a vztahovalo se na vyhledávací dotazy po celém světě.

Studie společnosti odhalila, že například na Teslu Roadster bylo za letošek posláno takřka sedm milionů dotazů. Jinými slovy, lidé hledali Teslu Roadster 580 000krát za měsíc, a to po celém světě. Druhým nejhledanějším elektromobilem se stala zmíněná Tesla Cybertruck, jejíž premiéra je neustále odkládána. V jejím případě se na vyhledávači Googlu objevilo za letošní rok 6 612 000 dotazů. Jak je vidno, veřejnost má zájem o modely, které patří do kategorií, které ve světě vozů nemají obdoby. Zatímco Tesla Roadster má nabídnout zrychlení z 0 na 100 km/h v čase pod 2 sekundy, větší Cybertruck má dorazit s převratnými technologiemi.

O něco odlišnější statistiky jsou pak v USA. Právě tam je totiž Cybertruck na první místě, co se týče počtu vyhledávání. Druhé místo si odnáší Tesla Roadster a na třetím místě je „domácí“ GMC Hummer EV.

Diskuze ke článku
Josef L
Josef L
Naposledy upraveno: 2. 1. 2023 12:25
Dalším hodně vyhledávaným termínem je Apollo, tedy přepodkládáme velký zájem o let na Měsíc :))))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze