Nový Peugeot e-3008 (2024) zažije premiéru 12. září. Co nabídne?

Nový Peugeot e-3008 (2024) zažije premiéru 12. září. Co nabídne?
Fotografie: Peugeot
  • Přijede na platformě STLA Medium
  • Dojezd u varianty s nejvyšší kapacitou baterie má činit až 700 km

Značka Peugeot sídlící v hlavním francouzském městě na sociálních sítích oznámila, že už 12. září se můžeme těšit na premiéru nového plně elektrického Peugeotu e-3008 (2024). Níže si přitom můžete prohlédnout ukázku lákající právě na premiéru vozu.


Co by měl Peugeot e-3008 (2024) nabídnout?

Jak dodává autocar.co.uk, vůz přijde s novým vzhledem po vzoru konceptu Inception, jenž prezentuje nový designový jazyk značky a nové cesty ke snížení uhlíkové stopy.

Má jít také o první vůz Peugeot, který bude vybaven aktualizovaným informačním a zábavním systémem i-Cockpit s 21" zakřivenou panoramatickou obrazovkou s vysokým rozlišením, jež levituje nad palubní deskou, stejně jako s novým kompaktním volantem a ovladači i-Toggles.

Auto má přitom stát na nové architektuře STLA Medium mateřské společnosti Stellantis (více o ní najdete v tomto článku), která slibuje zásadní změnu v oblasti výkonu a funkčnosti ve srovnání se staršími platformami skupiny PSA. Peugeot také uvedl, že u e-3008 bude na výběr ze tří pohonných jednotek, včetně dvoumotorové varianty s pohonem všech kol. Verze s největší baterií o zatím neznámé kapacitě pak má nabídnout dojezd až 700 km.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze