Peugeot odhaluje nový prvek Panoramic i-Cockpit. Poprvé se objeví u modelu 3008

Peugeot odhaluje nový prvek Panoramic i-Cockpit. Poprvé se objeví u modelu 3008
Fotografie: Peugeot
  • Obrazovka systému má 21"
  • Novinkou je ambientní osvětlení s 8 barvami
  • Opět nechybí ovladače i-Toggles

Nový Peugeot Panoramic i-Cockpit bude jako první nasazen u budoucí generace Peugeotu 3008. Systém disponuje působivou 21" zakřivenou panoramatickou obrazovkou s vysokým rozlišením, která levituje nad palubní deskou, novým kompaktním volantem a ovladači i-Toggles. Za deset let úspěchů a vývoje ještě nikdy neprošel Peugeot i-Cockpit tak zásadní proměnou. Řidičům, ale i cestujícím bude nabízet ještě větší potěšení, bezpečnost a pohodlí. Jednotlivé generace systému Peugeot i-Cockpit, který se vyrábí již více než 10 let, a prodalo se ho téměř 10 milionů kusů, vždy nabízely nejnovější dostupné technologie: digitální přístrojový panel, dokonalou konektivitu, hlasové ovládání, 3D efekty, přizpůsobitelné ovladače i-Toogles atd. Dnes jde Peugeot mnohem dál a přichází se zcela novým i-Cockpitem, který kompletně proměňuje zážitek z jízdy a posunuje ho na vyšší úroveň.

Týmy značky Peugeot se rozhodly spojit dva ze tří základních prvků i-Cockpit, vyvýšený přístrojový panel a velký centrální dotykový displej. Ty jsou nyní zabudovány do zakřivené panoramatické obrazovky tvořené jediným 21" panelem s vysokým rozlišením, který sahá od levého konce palubní desky až ke středové konzole. Tato panoramatická obrazovka připevněná pomocí zadní patky, která není z prostoru pro cestující vidět, skutečně vypadá, jako by se vznášela nad palubní deskou. Plovoucí efekt podtrhuje speciální LED ambientní osvětlení pod displejem. Tato 21" panoramatická obrazovka, jejíž umístění zaručuje optimální ergonomii, je mírně zakřivená směrem k řidiči a zároveň zůstává dokonale přístupná spolujezdci na předním sedadle. Digitální obrazovka výjimečných rozměrů a kvality v sobě spojuje dvě klíčové funkce systému Peugeot i-Cockpit.

Na levé straně panoramatické obrazovky se na přístrojovém panelu nad kompaktním volantem zobrazují všechny informace týkající se jízdy (rychlost, měřič výkonu, asistenční systémy řízení, tok energie atd.). Na pravé straně panoramatické obrazovky uprostřed přístrojové desky se nachází dotyková část, která je přístupná řidiči i spolujezdci. Lze ji používat k ovládání topení/klimatizace, navigace, multimediálních systémů/konektivity atd.

Ve střední části palubní desky jsou umístěny ovladače i-Toggles neboli plně přizpůsobitelné dotykové ovladače, které lze nakonfigurovat tak, aby poskytovaly rychlý přístup k 10 oblíbeným funkcím uživatele, ať už jde o volání oblíbenému telefonnímu kontaktu, spuštění navigace do často používaného cíle, naladění rádia na oblíbenou stanici, nastavení ideální teploty klimatizace atd. Středová konzola je vzdušná a přehledná, takže se zvětšil prostor pro odkládací prostory a bezdrátové nabíjení telefonu. To bylo umožněno přesunutím ovládání automatické převodovky na palubní desku. Ovladač je nyní umístěn vpravo od volantu, hned vedle tlačítka stop/start vozu. Je dokonale ergonomický a umožňuje snadné ovládání převodovky a zastavení nebo spuštění motoru jediným intuitivním gestem.

Novinkou je taktéž kompaktní volant, který je od samého počátku základním prvkem systému Peugeot i-Cockpit, prošel rozsáhlým přepracováním, aby poskytoval ještě lepší pocit z jízdy a větší komfort řízení. Zachoval si samozřejmě svou kompaktnost, ale má modernější design. Přepracovaná středová část je menší a je izolovaná od ramen volantu, aby působila levitujícím dojmem podobně jako panoramatická obrazovka nad palubní deskou. Výrazný půvab a technologický charakter umocňuje ambientní osvětlení, které sahá po celé šířce palubní desky a výplní dveří. Toto osvětlení se odráží na elegantním obložení z hliníku. Lze jej přizpůsobit dle přání uživatele v osmi různých barvách.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze